Visual Studio TextBox Alanlarını Kilitleme

Emre Efe

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese meraba;

Direk konuya geçeyim Visual Studio 2013de textbox alanlarına yazdığım şeyin hep kalmasını istiyorum. Programı açtığımda yazdığım şey orada olacak kapattığımdada bunu yapmanın bir yolu var mıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
Texboxtın propertiesden readonly özelliğini true yap. Load fonksiyonuna texboxun, text özelliğini kullan.

Texboxtın propertiesden readonly özelliğini true yap. Load fonksiyonuna texboxun, text özelliğini kullan.
Hocam anlayamadım biraz daha açıklayıcı yazar mısınız?

Formunda textbox1 adlı textbox olsun.
Kod:
 private void Topuekle_Load(object sender, EventArgs e)
{
texbox1.ReadOnly=true;
texbox1.Text="Merhaba";

}

Hocam probleminizi anlamaya çalışıyorum da, ancak sanırım başaramadım. Kilitli kalması derken, acaba demek istediğini oraya yazılan veriyi kaydetmek mi? Sonradan değiştirdiğinizde ve programı kapatıp tekrar açtığınızda tekrar gözükmesi mi? Yoksa derlerken bir şey yazacaksınız ve o asla değişmeyecek. Bu mu? Hangisidir hocam yapmak istediğiniz tam olarak?

Formunda textbox1 adlı textbox olsun.
Kod:
private void Topuekle_Load(object sender, EventArgs e)
{
texbox1.ReadOnly=true;
texbox1.Text="Merhaba";

}
Hocam tam 8 tane hata verdi. Çalışmıyor ya da ben yanlış yaptım texbox1 e tıklayıp verdiğiniz kodları yapıştırdım.

Aynen öyle yazdığım şeyin hep orada kalmasını istiyorum.

Tamam hocam Byanigli arkadaşın dediği şekilde yapabilirsiniz ancak event eklediniz mi? Kodu direk yapıştırmanız bir işe yaramayacaktır. Bir event oluşturmanız gerekiyor. Form1 sınıfının (ya da form adınız her ne ise) kurucusunda InitializeComponent(); isimli bir metodun çağrıldığını görürsünüz. Onun hemen altına, byanigli arkadaşın verdiği metodun body kodlarını yazabilirsiniz. Ancak söylemeden edemeyeceğim, böyle bir iş için label'ı tavsiye ederim.

Textbox ın "Enabled" özelliğini false yapacaksınız, text değerine ne yazmak istiyorsanız onu yazacaksınız.

Textbox ın "Enabled" özelliğini false yapacaksınız, text değerine ne yazmak istiyorsanız onu yazacaksınız.
Hocam, Visual Studioya aşırı noob olarak diğer bi deyiş ile acemi olarak başlıyorum ve buraya yazanların yazdıklarından hiç bir şey anlamadım. Sizin yazdığınız basit bir şey gibi geldi bu enabled ne tarafta

Sürüm: 2013

Evet istediğiniz şey basit ..
sağ tarafta properties panelinde ... Textbox seçiliyken properties paneline bakın orada "Enabled" var onu false yapın birde "Text" olacak yine properties panelinde .. orayaya da yazmak istediğinizi yazın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…