Visual Studio Üzerinde Python'da Syntax Error Hatası

Makaleler
3
Merhabalar. Python öğrenmek istiyorum ve kullanışı kolay ve güzel olduğundan Visual Stuido üzerinden Python Extension ve kendisini kurdum. code Runner'da kurdum, yazdığım kodlar code Runner'da çalışıyor ve "Run Selection/Line in Python Terminal" komutu çalışıyor ancak, "Run Python File in Terminal" seçeneği çalışmıyor. Tüm satırları seçip öyle çalıştırırsam kod çalışıyor. Hata ise "Syntax Error: İnvalid syntax". İnternete çok bakmadım ancak birisi bug gibi bir şey olduğunu falan yazmış. Ayrıca bu rehber dışında önerilerinizi de beklerim.

Hazırladığım rehbere bakarsanız bahsettiğiniz çalıştırma şekli var.
Hocam yarın inceleyeyip döneceğim, teşekkürler.
PyCharm'ı kullanabilirsin. Python için VS'den daha iyidir.
Hocam bir bakacağım, olmadı bunu kullanırım, teşekkürler.
PyCharm'ı kullanabilirsin. Python için VS'den daha iyidir.
Hocam merhaba. Üstteki rehber uzun geldiği için PyCharm'ı denedim. Güzel gibi görünüyor, sıkıntısız şimdilik. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam yarın inceleyeyip döneceğim, teşekkürler.

Hocam bir bakacağım, olmadı bunu kullanırım, teşekkürler.

Hocam merhaba. Üstteki rehber uzun geldiği için PyCharm'ı denedim. Güzel gibi görünüyor, sıkıntısız şimdilik. Teşekkürler.
PyCharm'ı bazı yerler, hatta eğitim kurumları; Python eğitimi verirken kullanıyorlar. Yeni başlayanlar için ciddi anlamda çok kullanışlı. (y) :)

Visual Studio Code'nin ayarlarında aramaya terminal.integrated.inheritEnv yazıp seçmeyi kaldırıp ayarı kapatıyoruz, artık hata almadan çalıştırabiliyorsun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı