Merhaba arkadaşlar ben size bir şey soracaktım. Ben Unity ve Visual stuido yu kurdum. Unity de kodu oluşturdum koda tıklayıp Visual Studio'yu açtığımda bir şey yazıyorum fakat Unity de gözükmüyor. Anca Unity'ye iliştir demem lazım. Bunu da her sefer böyle yapınca kodu yazdıktan sonra kapanıyor. Başkaları kodu yazdığı gibi Unity algılıyor ve gözüküyor ama bende öyle olmuyor ben bunu nasıl çözebilirim arkadaşlar?
Öncelikle kod dosyasının adında boşluk, türkçe karakter gibi şeyler olmamasına özen gösterin.
Sol üstten edit -> preferences -> external tools kısmında external script editor olarak kurduğunuz visual studio versiyonunu seçin ve Unity'yi tekrar başlatın.
Ardından yazdığınız kodu kaydedin ve editöre tekrar döndüğünüzde compile edip etmediğini kontrol edin.
Unity'yi kaldırır mısınız komple? Tekrardan kurarken installs kısmında visual studioyu da kurmasını isteyin ve kendisinin yapmasına izin verin. O kurulumda .NET ve Unity frameworklerini tekrar kurup tekrar dener misiniz?