Yeni bir C# Class'ı oluşturunca erişim belirteci default(varsayılan) olarak internal geliyor. Ben ise yeni bir class oluşturduğumda public olarak gelmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Yeni bir C# Class'ı oluşturunca erişim belirteci default(varsayılan) olarak internal geliyor. Ben ise yeni bir class oluşturduğumda public olarak gelmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Onu bende yapıyorum. Zaten sorun o her seferinde git public yap. 1000'lerce sınıf, arayüz oluşturacaksam ne olacak peki? Bunu class oluştuğunda otomatik public gelmesi mümkün olmalı. Yani internal erişim belirteci çok kullanılan bir belirteç değil zaten. Nadir kullanılıyor. Bende nadir kullanıyorum. O halde neden bu belirteç varsayılan geliyor? Public gelsin değil mi? Internal gelmesi çok aptalca.
In Visual Studio when you add a new class, it always created with no modifiers and that makes class internal. class MyClass { } I would prefer that my class by default is created as public one. ...
Internal gelmesi bence şu açıdan iyi değil. Piyasada ve benim yaptığım projelerde solution'un içinde çoğunlukla birden fazla proje yani katman bulunuyor. Internal olunca diğer projelerden yani katmanlardan erişilemiyor. Piyasada yapılan çoğu projelerde birden fazla katman bulunuyor. Yani Internal az kullanılan bir yapı. Benim gözlemlediğim Internal'e ihtiyaç az oluyor. Bu durumda her oluşturduğumuz class default olarak internal geldiği için public'e çekmek gerekiyor. Her seferinde uğraşmaktan bıkıyorum ve kendi kendime diyorum ki ulan madem az kullanılıyor da bu Visual Studio'da neden default olarak public değil de internal geliyor? Public gelsin ne olur ki ihtiyaç olunca internal'e elle çekerim zaten diyorum. Böylelikle her seferinde internal yapmam. Bıktım çünkü.