Visual Studio yükledikten sonra CMD açılmıyor

talhattok

Kilopat
Merhabalar efendim, ben biraz yazılım bilgisi öğrenmek için Visual Studio 2017 isimindeki programı indirdim. Sonra bir iş için CMD'yi açmam gerektiğini gördüğümde ise CMD'nin açılmadığını ve altında Visual Studio 2017 isminde bir başka CMD olduğunu gördüm. Derhal Visual Studio 2017'yi sildim ancak CMD hala açılmadı. Şimdiden teşekkürler.

Win + R'ye basın, açılan pencerede CMD yazıp entera basın.
Olmazsa tekrar bakalım. VS'ten dolayı bu sorunun yaşanmaması gerekirdi.

Windows PowerShell'i kullanabilirsin onun yerine bence, ikisi de aynı işe yarıyor diye biliyorum. Bilgisayarının arama kısmına yazman yeterli.

Olamaz, ikisinden birine acı bir veda etmelisin

Exel Kullan Bence Visual Studio iyi değil

Windows arama kısmına powershell yaz, yukarıda göreceksin belirecek, enter tuşuna basmadan mouse ile üstüne gel, sağ tıkla yönetici olarak çalıştır diyorsun, karşına mavi ekranlı bir komut istemcisi gelecek, program başlığında administrator powershell yazacak, şimdi verdiğim komutları sırayla yaz.

echo off

reg delete "HKCU\Console" /f

reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Command Processor" /v "AutoRun" /f

reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Command Processor" /v "AutoRun" /f

reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\cmd.exe" /f

echo done

Bir nevi sizinkine benzer bir yöntem uyguladım Regedite girip AutoRun'un değerini 0 Yaptım ancak bu sefer windows açılışta siyah ekran belirtti,bunun üstüne bir yerde ki shell i silip diğer shell'e explorer.exe değerini girdim.Bunun sonucunda işe yaradı hem cmd açılıyor hem de siyah ekran hatası gitti.Keşke sizinkini beklese imişim demedim değil çünkü kısa süreli bir korku yaşamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…