Merhaba, C dilinde yazdığım kod Visual Studio Community'de çalışıyor fakat Dev C++'ta çalıştırdığımda sayıları girip sonuç için entere bastığımda program kapanıyor direkt. Ek olarak Visual Studioda çalışması için scanf'leri scanf_s olarak değiştirdim, neden böyle olduğunu anlamadım. Kodu aşağıda paylaşıyorum, şimdiden teşekkür ederim.
C:
#include <stdio.h>
int main(void) {
float x, y, z, toplam;
float ort;
printf("Ilk sayiyi giriniz:");
scanf_s("%f", &x);
printf("2.sayiyi giriniz: ");
scanf_s("%f", &y);
printf("3.sayiyi giriniz: ");
scanf_s("%f", &z);
toplam = x + y + z;
printf("3 sayinin toplami:%.2f\n", toplam);
ort = (x + y + z) / 3;
printf("3 sayinin ortalamasi:%.3f\n", ort);
}
DevC++ saçma sapan bir program olduğu için.
Siz kodu girdikten sonra program işlemi bitirip direkt kapanıyor DevC++ da. Ancak Visual Studio da bir tuşa bastığınız zaman kapanıyor.
Dev C++ kullanırken programın direkt kapanmaması için getch komutunu eklemeniz lazım kodunuza. Yanlış hatırlamıyorsam getch 0; şeklinde yazılıyordu kod.
Dev C++ kullanırken programın direkt kapanmaması için getch komutunu eklemeniz lazım kodunuza. Yanlış hatırlamıyorsam getch 0; şeklinde yazılıyordu kod.
Garip, ben getch komutu ekleyince sorunum çözülmüştü. Bu kodu şu an ayrıca Dev C'de çalıştırdım ve program direkt kapanmadan çalıştı. Çözemedim valla...
Garip, ben getch komutu ekleyince sorunum çözülmüştü. Bu kodu şu an ayrıca Dev C'de çalıştırdım ve program direkt kapanmadan çalıştı. Çözemedim valla...