Çözüldü Visual Studio'da kod nasıl CMD'de çalıştırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RSK06

Hectopat
Daha fazla  
Adını tam bilmiyorum. Bir kodu çalıştırdığım zaman nasıl burada açılacak?

1623142043075.png

Çözüm
O zaman cd ile dosyanın olduğu konuma git. GCC kullanıyorsundur herhalde. GCC -o exe_adı dosya_adı.c yaz ve derlesin. O konumda oluşan .exe'yi ister çift tıklayarak, ister CMD üzerinden ./exe_adı yazarak açabilirsin.
CMD'ye GCC'yi küçük yazmak gerekiyor olabilir, tam hatırlayamadım.
E sen C++ kodu yazıyorsun, orada cout var, << operatörü var. O yüzden G++ yaz.
Ve Visual Studio değil, Visual Studio Code kullanıyorsun. Dediğim şeyleri cd olayı olmadan, (çünkü proje konumunda olur oradaki terminal) direkt derleme kodu ile yap.
Aldığın hatayı F5 yapınca alıyorsundur, ben VSCode'da hiç F5 kullanmadım, şu rehbere göz atabilirsiniz.

Mesajı biraz düzenlediğim için görmen açısından etiketliyorum. @RSK06
Orada çıkmayacak. Sen CTRL + F5 veya sadece F5 dediğin an kendisi açacak.
Build ettiğinde projeyi oluşturduğun konumda .exe dosyası olur, onu da açabilirsin ama o zaman program sonuna girdi alma koymalısın ki program biter bitmez kapanmasın.

O zaman cd ile dosyanın olduğu konuma git. GCC kullanıyorsundur herhalde. GCC -o exe_adı dosya_adı.c yaz ve derlesin. O konumda oluşan .exe'yi ister çift tıklayarak, ister CMD üzerinden ./exe_adı yazarak açabilirsin.
Ve Visual Studio değil, Visual Studio Code kullanıyorsun. Dediğim şeyleri cd olayı olmadan, (çünkü proje konumunda olur oradaki terminal) direkt derleme kodu ile yap.
Aldığın hatayı F5 yapınca alıyorsundur, ben VSCode'da hiç F5 kullanmadım, şu rehbere göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm

Tamamdır teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı