Visual Studio'da konsol açtıktan sonra mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

hiyper

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 gb 2133 MHZ
SSD veya HDD modeli
JD240 LE 240GB
Ekran kartı
Nvidia MX150
Herkese selam, YBS öğrencisiyim bu sebepten dolayı sürekli kod yazıyorum ve genelde C# ve C++ oluyor şu sıralar. Son 1 haftadır kodu konsolda çalıştırdıktan sonra mavi ekran hatası almaya başladım bazen günde 3-4 oluyor. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Minidump dosyalarım: Yandex

Cihazim: LENOVO IDEAPAD 320 CORE İ5 8250U 1.6GHZ-8GB RAM-1TB HDD-15.6''-MX150 2GB-W10 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da yerine JD240 le 240GB takildi)

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka zamanlarda (veya başka dillerde) sorun yaşamıyorsanız muhtemelen kodunuzda epey memory leak var. NTSTATUS kodu da buna işaret ediyor gibi. Memory leakleri temizleyin.

Başka zamanlarda (veya başka dillerde) sorun yaşamıyorsanız muhtemelen kodunuzda epey Memory leak var. Ntstatus kodu da buna işaret ediyor gibi. Memory leakleri temizleyin.

Hocam yazdığım kodlar bellekte çok yer kaplamayan kodlar aslında resimli dosyalar dahi yok. Eğer cihazımın RAM'ini yükseltirsem sorun çözülür mü sizce?

Rich (BB code):
0xffff8d8964b7f158 : 0xfffff8055bc05a3d : dxgmms2!HwQueueStagingList::ProcessHwQueue+0x151
Unable to load image \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nvltig.inf_amd64_b60353cec8fd00e3\nvlddmkm.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys

kd> lmvm nvlddmkm
Browse full module list
start end module name
fffff805`6e520000 fffff805`71e37000 nvlddmkm T (no symbols)
 Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
 Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nvltig.inf_amd64_b60353cec8fd00e3\nvlddmkm.sys
 Image name: nvlddmkm.sys
 Browse all global symbols functions data
 Timestamp: Thu Oct 12 00:06:19 2023 (65270E4B)

Sorun NVIDIA sürücünde gözüküyor. Güncelle.

* NVIDIA Sürücü Temiz Kurulumu

Hocam yazdığım kodlar bellekte çok yer kaplamayan kodlar aslında resimli dosyalar dahi yok. Eğer cihazımın RAM'ini yükseltirsem sorun çözülür mü sizce?
Başka durumlarda olmuyor, değil mi? Sadece bu kodları çalıştırırken sorun yaşıyorsunuz. RAM boyutunu artırmak bellek sızmasına sanırım etki edebilir ama sorunu çözeceğinin garantisi yok. Kullandığınız dillerde dinamik bellek yönetimi önemli bir mesele, düzgün yapılmadığında oluşan sızıntılar exploit edilebileceği için de alıyor olabilirsiniz bu türdeki hatayı. C++ ve C# dediğiniz için bundan şüphelenmiştim.

Cevabınız için teşekkür ederim şu anda güncellemekteyim. Merakımdan soruyorum bu tür sorunlardan anlamak için hangi alana yönelmek gerek, doğrusu hangi konuda kendimizi geliştirmek gerek?

Anladım, cevabınız için teşekkür ederim hocam.

Cevabınız için teşekkür ederim şu anda güncellemekteyim. Merakımdan soruyorum bu tür sorunlardan anlamak için hangi alana yönelmek gerek, doğrusu hangi konuda kendimizi geliştirmek gerek.

Microsoft Learn'de bu konular ile ilgili makaleler var. Oradan bakabilirsin. Kullandığım komut eklenti olan !Dpx komutu, !Thread komutu sonucu oluşan limit değeri ile ilgili havuz hazırlıyor.

Cevabınız için teşekkür ederim şu anda güncellemekteyim. Merakımdan soruyorum bu tür sorunlardan anlamak için hangi alana yönelmek gerek, doğrusu hangi konuda kendimizi geliştirmek gerek.

!dpx komutu kullanılıyor sadece dostum, sen de sıfır bilgiyle aynı şeyi bulabilirsin. Bence de burada Bora hocanın dediği gibi bellek sorunu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…