Visual Studio'da Properties ayarlarını değiştirip varsayılan yapmak mümkün mü?

fouur

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Visual Studio 2013 kullanmaktayım. Her projede;
  • Start position: CenterScreen
  • Maximum size: 315; 330
  • Minimum size: 315; 330
Gibi ayarlamalar yapmaktayım. İstediğim bu ayarları kaydedip varsayılan yapmak. Böylece her yeni proje aç dediğimde bu ayarları düzenlemekle vakit kaybetmemiş olurum. Bu mümkün mü?

Proje klasörünüzün içinde Properties diye bir klasör bulunur. Bu klasör içindeki Settings.Settings dosyasını yeni açtığınız projedekiyle değiştirebilirsiniz. Bu en kısa yoludur.

Proje dosyalarını manuel değiştirmek ileride dosyalarda bozulma gibi sorun meydana getirmez mi?
Sanmıyorum. Dosyayı not defteri benzeri bir programla açarak projeden projeye değişen bir ayar olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer yoksa bir sorun da olmaz.

Peki bunu yapmanın başka alternatif yolları var mı?
Sanmıyorum. Bir C# kitaplığı oluşturup kendi konfigürasyon sınıfınızı yazabilirsiniz bu özelliği kullanmadan. Böylece DLL olarak her projenizde kullanabilirsiniz. Ancak çok daha zahmetli olacaktır. (Sonradan ekmeğini çok yersiniz.)

Sanmıyorum. Bir C# kitaplığı oluşturup kendi konfigürasyon sınıfınızı yazabilirsiniz bu özelliği kullanmadan. Böylece DLL olarak her projenizde kullanabilirsiniz. Ancak çok daha zahmetli olacaktır. (Sonradan ekmeğini çok yersiniz.)
Bunu bilmiyordum. Müsait bir zamanınızda konu olarak açıp anlatırsanız çok yararlı olacağını düşünüyorum hocam :)
Proje klasörünüzün içinde Properties diye bir klasör bulunur. Bu klasör içindeki Settings.Settings dosyasını yeni açtığınız projedekiyle değiştirebilirsiniz. Bu en kısa yoludur.
Hocam bu dediğinizi bugün deneme fırsatım oldu. Ancak sonuç alamadım. Bir değişiklik olmadı. Hatta Properties klasörünün tamamını kopyaladım yine sonuç alamadım. Neden olambilir?

Not: Visual Studio 2013

Son düzenleme:
Hocam bu dediğinizi bugün deneme fırsatım oldu. Ancak sonuç alamadım. Bir değişiklik olmadı. Hatta Properties klasörünün tamamını kopyaladım yine sonuç alamadım. Neden olambilir?

Not: Visual Studio 2013
Size bir şeyi söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Settings.settings ve Settings.Designer.cs adında iki dosya olmalı. Bu dosyaları ilgili yere kopyaladıktan sonra ikisinin de içinde bulunan ve eski projeye ait olan alan adının yerine attığınız projedeki alan adını girmeniz gerekiyor.

1636283257286.png

Settings.settings dosyası. Mesela ben kopyalamak istesem MyCSFormTestArea kısmını kopyalayacağım projenin adına göre değiştirmem gerekiyor.

1636283319501.png

Bu da diğer dosyadaki kısım. Buranın da aynı şekilde değişmesi gerekiyor.

Yeni proje adımız Technopat olursa her ikisinin de Technopat.Properties olarak değişmesi gerekir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı