Sorum basit. PC'de Visual Studio ile C++ kod yazıyorum ama bunu telefonda çalıştırmak istiyorum. Birine göndereceğim, o da telefondan çalıştıracak, nasıl yapabilirim?
PC'de çalışan telefon'da çalışmaz. C++ kodları zaten başkasının telefonunda çalışmaz. Çünkü telefonlarda Terminal (komut istemcisi) yok. Telefon Android ise programın APK olarak paketlenmesi gerekir. APK da İOS'ta çalışmaz. Android için Android Studio kullanmalısın.
PC'de çalışan telefon'da çalışmaz. C++ kodları zaten başkasının telefonunda çalışmaz. Çünkü telefonlarda Terminal (komut istemcisi) yok. Telefon Android ise programın APK olarak paketlenmesi gerekir. APK da İOS'ta çalışmaz. Android için Android Studio kullanmalısın.
Platform spesifik library/tool kullanmiyorsa, C++'ta yazdigin kod hemen hemen her platformda calisabilir. Compilerlar var bunun icin. Hatta Visual Studio'da C++ ile mobil gelistirme icin destek bile var.
Ek olarak Android'de basit programlari derlemek icin compilerlar da var. Kendim universitedeyken, ilk iki senemde, sinifta derslerde gordugum kodlari telefonumda derleyip test ediyordum.
Platform spesifik library/tool kullanmiyorsa, C++'ta yazdigin kod hemen hemen her platformda calisabilir.compilerlar var bunun icin. Hatta Visual Studio'da C++ ile mobil gelistirme icin destek bile var. Eki Görüntüle 2357942
Ek olarak Android'de basit programlari derlemek icin compilerlar da var. Kendim universitedeyken, ilk iki senemde, sinifta derslerde gordugum kodlari telefonumda derleyip test ediyordum.
Basit text tabanlı oyun yapacağım std, dizi, if, for en fazla bunları kullanırım attığın resimden açıp CMD de çalışan bir şey yapıp Android olarak da çalıştırabilir miyim Build alıp atacağım zaten.
Basit text tabanlı oyun yapacağım std, dizi, if, for en fazla bunları kullanırım attığın resimden açıp CMD de çalışan bir şey yapıp Android olarak da çalıştırabilir miyim Build alıp atacağım zaten.
Var. Playstore'daki derleyiciler online derlemiyor. Terminal kullanmayacak diger kullanici. Kodu nasil calistiracagini da anlatacak. Cxxdroid'e atilan kodu yapistirip sag alt kosede duran calistir tusuna basmayi ogretmek zor olmasa gerek.
Var. Playstore'daki derleyiciler online derlemiyor. Terminal kullanmayacak diger kullanici. Kodu nasil calistiracagini da anlatacak. Cxxdroid'e atilan kodu yapistirip sag alt kosede duran calistir tusuna basmayi ogretmek zor olmasa gerek. Eki Görüntüle 2358367
Hemen nasıl yayına alacağını anlatayım.
Android için;
Android studio aç. Basit bir Java projesi oluştur. Jni kullanarak C++ kodlarını native hale getir. Java tarafında bunu implemente et. Sonra basit bir text component ve input koy. İnputu stdin olarak, text ise stdout olarak kullan.
iOS daha kolay. Jni falan yok. SwiftUI ile yukarıdakine benzer arayüz oluştur. Swift C++ kodlarını çalıştırabilir durumda şuan. Bu yüzden objective-c ile uğraşma. Swift dilinde de, javadaki gibi native C++ kodlarını stdout ve stdin olarak bağla.
Buradan bir şey anlamıyorsan salla. İlla telefondan çalıştıracak diye bir kural yok. Diğer arkadaşın dediği gibi compiler kullanabilir. Yada basit bir web service haline getir. Yada online compilera kodunu at. Çalıştırabilir hale getir. Link paylaş. Çok fazla çalıştırabilecek alternatif var.