Visual Studio'dan Python kullanma

ı love you

Hectopat
İnternette derslere baktım ama baktıklarımın hepsi Visual Studio kullanmıyor. Kullanma şekli her yerde aynı mı dilin? Yani fark var mıdır aralarında?

Dil hep aynıdır. Kullandığınız yerde sadece başlatacağınız yer değişir. Mesela JS'i Atom'da da yazabilirsiniz VS'de de fark etmez. Kod aynı şekilde çalışır. Sizin çalıştığınız ortam değişir sadece.

Dilin yapısı açısından bir sıkıntı olmaz. İnternette bulunan dersleri uygulamada bir sorun yaşamazsınız. Normalde yapılabilecek her şeyin Visual Studio ile de yapılması mümkündür.

Siz büyük ihtimal Visual Studio ile VS Code karıştırıyorsunuz.

Kullanım amaçları. Visual Studio daha kapsamlıdır. .net Framework ile uygulama geliştirebilirsiniz mesela. VS Code'da bunu yapamazsınız.

VS Code üzerinde bir kurulum yapmanız gerekmez. Syntax highlighting, debugger için eklenti kurabilirsiniz ancak şart değildir. Kodu yazarsınz ve terminal üzerinden python derleyicisini kullanarak çalıştırırsınız veya F5(veya debug key hangisiyse) için kod yazarsınız.

Yalnız bir sıkıntım var ben Visual Studio İnstaller'ı bulamıyorum. Arama çubuğuna yazıyorum ama hiç bir şey bulamadım nereden bulabilirim?
Bir dili silmem lazım da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…