Vitamin hapları bir arada alınabilir mi?

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Dostlar calcium+ vitamin D, Omega3 ve vitamin B6 haplarım var, yanlış anlaşılmasın ilaç değil tamamen bağışıklık için kullanmayı düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara yönelik bu sorum, bu haplar aynı anda veya aynı saat içerisinde tüketilebilir mi? Aktif spor yapan birisiyim yaşım 19.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalsiyum hakkında bir bilgim yok ama kahvaltıdan sonra D Omega 3 ve B6 vitaminlerini kullanabilirsiniz B6 için de bol bol su için içerken emilimini arttırır.

İçeriklerinde günde 2 kez kullanım tavsiye ediliyor, sabah akşam olarak nitelendirdim. Tek merak ettiğim aynı anda içilip içilemeyecekleri. Ürün içerileri;

Vitamin haplarını bağışıklık için kullanmadan önce bir sağlık kuruluşuna başvurup vücudunda hangi vitaminlerde eksik var diye bir kan tahliliyle baktırmalısın. Daha fazla vitamin daha fazla bağışıklık anlamına gelmez. Eksiklerine yönelik takviyeler alırsan daha sağlıklı olur. Vitamin öyle kafaya göre alınmaz. Vücutta depolanan vitamin var depolanmayan vitamin var. Depolananları fazla alırsan zarar. Depolanmayalar da eğer fazlaysa idrarla atılacağı için böbreklerini yorar, yine vücuda zarar verir.

Omega 3 ikisini de aynı anda içebilirsin günlük 1 gr balik yağı oneriliyor zaten vit D konusunda da çoğu kişide eksik zaten ama kalsiyum biraz sıkıntı eksiklik yoksa sende fazlası bobreklerde taş ve kemiklerde sertlik yapabilir eğer sende eksikse kullanmanı tavsiye ederim.

B6 iki güne bir icebilirsiniz B6 çok eksik olacağını düşünmüyorum B ve C vitaminleri B12 dışında vücutta depo edilmez çok aşırı dozlar dışında bobreklerinizi yoracagini düşünmüyorum şu icimnizi arttirabilirisnizi ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…