Vivaldi sekme ayarı

gursson

Hectopat
Daha fazla  
1666620730961.png

Arkadaşlar şu ses iconunu solda istiyorum ama öyle olunca da YouTube simgesi kalkıyor. Bu ses simgesini küçültemez miyiz ya da aşağı alamaz mıyız ben bir ara tema denerken yanlışlıkla yapmıştım ama nasıl yaptığımı bulamadım.

Ses simgesini kapatma ayarı sunmuyor. Vivaldi forumuna geri bildirim yazabilirsiniz.

Screenshot_2.png

Ses simgesini kapatma ayarı sunmuyor. Vivaldi forumuna geri bildirim yazabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1552707

Evet ayarları kontrol ettim zaten fakat solda olmasını istemiyorum yıllardır olan alışkanlığım bu değil daha farklı çözümü var mı diye merak etmiştim.

Ayrıca kapatmak istemiyorum sadece görüntü olarak değişsin istiyorum bir kere yanlışlıkla yaptım. YouTube simgesinin altında yuvarlak olmuştu.

Maalesef yok. Sekme için ses kapatma ayarını Chromium sağlıyor. Vivaldi'nin hem simge, hem ses ayarı için tasarımda değişikliğe gitmesi gerekiyor. Yani yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Vivaldi insanlara tavsiye ettiğim bir tarayıcı değil. Çünkü iş odağından uzak zorlama kararları var. Ayarlar arayüzünün detaylı olması sorun değil. Ama burada sunulan ayarları, Chrome'un ya da insanların alıştırdığı dil yerine farklılaştırıp sunuyor.

Mesela Google arama motorunun, arama önerisi yapan ayarı sunulmuyor. Bunu basit kullanıcıya rehber şeklinde anlatmazsan kullanamıyor. Ya da Duckduckgo gibi Amerika, İngiltere dışı neredeyse çoğu ülke pazarını umursamayan, sadece zırlayan bir motoru biz gizliliğe önem veriyoruz deyip paralı antlaşmalar ile varsayılan arama motoru yapıyor. Microsoft'un Yandex'i yaptığı gibi.

Vivaldi kullanıcı alışkanlıklarını korurken ekstra özellik, detay sunmak yerine. Daha önceden Opera'yı geliştirirken yaptıklarını yapıyor. Opera'yı sattıkları firma bile daha çok Chrome benzemek ve sadeleştirmenin faydalı olduğunu anladı. Vivaldi bunu anlamadığı gibi kendi garip şeylerini diretmeye devam ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı