İnceleme için teşekkürler, haber kategorisi kadar inceleme kategorisinde de olmayı hakeden bir konu ama bu yorumunuza katılamayacağım (Vivaldi özelinde de değil, tüm tarayıcılar için), bence WebKit kullanan hiçbir tarayıcının Safari'yi geçme ihtimali yok. Sonuçta Apple ile Apple'ın geliştirdiği motor üzerinden yarışılıyorlar...
O kısmı biraz eksik yazıp diğer taraftan anlatmaya çalıştım aslında. Daha doğrusu o zaman alternatif olabilir diyelim.
En basiti safari de eklenti desteği var. Eklenti ile yetenekleri artıyor ve mağazada eklenti sayısı gün geçtikçe artıyor.
Yazıda da söylediğim gibi bazı temel eksiklikleri hataları tamamlanırsa ve safari ye bağlı kalmak istemeyen kullanıcılar için güzel alternatif olabilir.
Safari gerçekten kullanışlı kullanım pratikliği var. Yolda yürürken ekrana bakmadan işlem yapılır. Başka bir tarayıcı test ettiğimde gözüme ilk çarpan eksikliğini hissettiğim şeyleri yazmıştım. Ki safari ye alışkın olan birisi bile fark eder ve ilk başta zorlanır ama zamanla alışabilir. Ama eğer benim gibi detaya ayrıntıya önem veren ve alışkanlıklardan vazgeçmiyorsa zor. Mesela açık sekmeleri kapatınca otomatik sekme açması. Çoğunda yok. Veya can sıkıcı öğeleri kozmetik adblock performansı safari den iyisi yok. Bunlar direkt göze çarpıyor dediğimiz gibi. Kozmetik olayını anlatmaya çalıştım üsteki yazıda. 2-3 tane filtre ile oluyor ama arada saçmalıyor tarayıcılar.
Ben şahsen şu aşamada beklentilerim ise sekme sistemi kozmetik adblock performansı ve başlangıç ekranı düzeni özellikler en az safari kadar olmasını isterim.
Kozmetik adblock olayını 3 tane filtre ekleyerek yaparım ama çalışsın düzgün. Sayfa boyutu %75 de kullanırım fark etmişsinizdir belki resimlerden.
Bunlar olursa yine safari kullanırım çoğunlukla ama kesinlikle Vivaldi yüklerim her zaman . Yaptığım değişiklikleri Vivaldi ye aktarırım. Yani hem safari kullanırım hem de safari ye bağlı kalmayıp tüm platformlarda kullanmak için Vivaldi de kullanırım. Şu an bile bana göre bence Vivaldi şu durumda daha yeniyken bile alternatif tarayıcı yok.
Kimisi Brave diyebilir.
Hadi kozmetik olayını 3 tane filtre ile çözelim.
Sekme özelliği safari ile aynı.
Ama başlangıç sayfası düzeni klasör sistemi vs ve en önemlisi senkronize sistemi e posta mail ile login olmadığı için ben şahsen elerim.
Dediğim gibi iOS kullanıp safari den başka tarayıcı kullanan varsa kullandığı tarayıcıyı ve adblock u gözden geçirsin. Yeterince iyiler mi bakalım.
Reklamları ve kozmetik can sıkıcı öğeleri engelliyor mu kontrol edin.