Vivo V50 Lite kasmaya başladı

Barlax

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 4-5 ay önce anneme Vivo V50 Lite marka telefon aldık. Benim eski telefonum da Vivo markaydı, aldıktan 5 yıl sonra kasmalar ufak ufak başladı. Bu telefonda daha 6 ay olmadan böyle bir durumla karşılaştık. MediaMarkt'a gittim sıfırlayın, olmazsa getirin servise yollayalım dedi. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Servise göndermek bir işe yarar mı?

Ek olarak sıfırladım şu an hala sorun devam ediyor.

Kasma sorununu telefonda ne yaparken yaşıyorsunuz? Telefonun işlemcisi Snapdragon 685 düşük segment bir işlemci olduğu için bazı oyunlarda kasma normal sayılabilir. Fakat ana ekranda bile kasma yapıyorsa işler değişebilir.

Kasma sorununu telefonda ne yaparken yaşıyorsunuz? Telefonun işlemcisi Snapdragon 685 düşük segment bir işlemci olduğu için bazı oyunlarda kasma normal sayılabilir. Fakat ana ekranda bile kasma yapıyorsa işler değişebilir.

Hocam Instagram, X gibi uygulamalarda kaydırma yaparken kasıyor sanki 30Hz ekran gibi ama 120Hz bir de telefon.

Son iki üç gündür böyle bir sorun başlamış anlayamadım vallahi yeni telefon.

Hocam Instagram, X gibi uygulamalarda kaydırma yaparken kasıyor sanki 30Hz ekran gibi ama 120Hz bir de telefon.
Açıkçası bu sorunun birçok sebebi olabilir hocam. Örneğin bazı markalar performans bakımından zayıf telefonlara en yeni güncellemeleri vererek cihazın performansını öldürebiliyor. Veyahut telefonun hafızasının dolu olmasından kaynaklı bir sorun da yaşanıyor olabilir. Vivo'nun işletim sistemi hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için verebileceğim en iyi çözüm yolu telefonu fabrika ayarlarına döndürmek olur. İyi akşamlar dilerim.

Açıkçası bu sorunun birçok sebebi olabilir hocam. Örneğin bazı markalar performans bakımından zayıf telefonlara en yeni güncellemeleri vererek cihazın performansını öldürebiliyor. Veyahut telefonun hafızasının dolu olmasından kaynaklı bir sorun da yaşanıyor olabilir. Vivo'nun işletim sistemi hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için verebileceğim en iyi çözüm yolu telefonu fabrika ayarlarına döndürmek olur. İyi akşamlar dilerim.

Hafızası %60-70 oranında boş biraz önce sıfırladım devam ediyor maalesef servise göndereceğim bu gidişle teşekkür ederim.

Hafızası %60-70 oranında boş biraz önce sıfırladım devam ediyor maalesef servise göndereceğim bu gidişle teşekkür ederim.
Umarım sorununuz çözüme kavuşur. Olur da çözüm bulunumazsa ve fabrika ayarlarına sıfırlamaya karar verirseniz önemli verilerinizin yedeğini almayı unutmayın.

Hocam ayarlardan ekran ayarları (veya her neyse) girin ve ekran yenileme hızını dinamikten yükseğe çekin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı