VLC player mobilde altyazı ekleme nasıl yapılır?

Daha fazla  
Mobil video oynatıcı olarak her zaman VLC kullanırım. İzlemek istediğim şeyi indirdim fakat içinde tr altyazı yok. İnternetten altyazıyı bulup indirdim, VLC'deki videonun klasörüne attım.

Videoyu açıp altyazı seçme kısmına gelince görseldeki uyarıyı veriyor.

Altyazıyı nasıl seçebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alt yazının adını filimle ya da videoyla aynı yapıp dener misin?
Olmadı elle manuel olarak seç.

Uzantının doğru olduğunu kontrol edin.

.srt veya .vtt uzantılı oluyor altyazı dosyaları.

Ek olarak VLC yerine MPV tabanlı mpvKt uygulamasını da deneyebilirsiniz.

MPV de VLC gibi pek çok formatı destekleyen başka bir açık kaynak uygulama.

Alt yazının adını filimle ya da videoyla aynı yapıp dener misin?
Olmadı elle manuel olarak seç.
Manuel seçtirmiyor. Dosyayı sadece telefonun orijinal oynatıcısı görüyor, seçtim fakat bu seferde Türkçe karakter sorunu çıktı. Telefonun oynatıcısı altyazı dosyasında oynama yapmama da izin vermiyor.

Gomplayer, Mx player gibi bir çok uygulama denedim fakat hiçbiri seçim yaptırmadı. Sadece cihazın kendi oynatıcısı altyazıları gördü ama Türkçe karakter hatası veriyor. Hatayı düzeltme menüsü de yok.

Dosya adını değiştirerek açmayı deneyeceğim ama.

Uzantının doğru olduğunu kontrol edin.
Oynatmak istediğim video formatı MKV. Altyazı da ise sonunda .ass yazıyor.

Telefon infinix hot20. Kendi oynatıcısı altyazıyı açıyor ama hem Türkçe karakter sorunu var hemde videoyu azıcık ileri sarınca altyazı senkronu bozuluyor.

Son düzenleme:

Siteyi denemedim o yüzden doğru yapar mı bilmiyorum.

Bu siteye altyazı dosyanızı atıp VTT veya SRT dosyasına dönüştürüp kullanmayı deneyin.

Düzenleme: siteyi şimdi denedim. Bazı Türkçe karakterleri garip bir şekilde çeviriyor (ş, ı gibi) ama işe yarıyor. Altyazı dosyasını indirdikten sonra herhangi bir yazı düzenleme programıyla bul-değiştir algoritmasını kullanarak rahatlıkla halledebileceğiniz bir şey.

Son düzenleme:
@EdoMinato
Normalde bütün medya oynatıcılar .ass formatını destekler ama mobil oynatıcılarda farklı olması ve desteklemiyor olması çok da garip kaçmazdı. Zira ass formatı çok fonksiyonlu bir yazı formatıdır. @The Shorekeeper önerdiği site yardımı ile srt ye çevirip deneyin. vtt denemenize gerek olduğunu sanmıyorum. srt desteklemeyen oynatıcı vtt de desteklemez zaten.

VLC Player uygulamasını açıp altyazı eklemek istediğiniz videoyu seçtikten sonra üç nokta seçeneğinden altyazılar seçeneğinden olmuyorsa Teknoloji destek hattı var bende ordan destek aldım kardeşim istersen orayı ara benim sorunumu hemen çözdüler.

.ass formatını neye çevirsem düzenleme seçeneği açılır? Eğer düzenlenebilecek bir formata çevirirsem telefonun kendi oynatıcısı çalıştırıyor. Düzenlemeyi de Türkçe karakter sorununu yapmak için açmam lazım.

SRT en temel ve basit şekilde düzenlenebilecek format.
Bildiğiniz TXT den farkı yok.
Notepad ile açarak dahi kolayca düzenlenebilir.

Tüm sorularınıza cevap : Fantastik şeyler yapma ihtiyacı yoksa Daima SRT

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…