.srt
veya .vtt
uzantılı oluyor altyazı dosyaları.Manuel seçtirmiyor. Dosyayı sadece telefonun orijinal oynatıcısı görüyor, seçtim fakat bu seferde Türkçe karakter sorunu çıktı. Telefonun oynatıcısı altyazı dosyasında oynama yapmama da izin vermiyor.Alt yazının adını filimle ya da videoyla aynı yapıp dener misin?
Olmadı elle manuel olarak seç.
Gomplayer, Mx player gibi bir çok uygulama denedim fakat hiçbiri seçim yaptırmadı. Sadece cihazın kendi oynatıcısı altyazıları gördü ama Türkçe karakter hatası veriyor. Hatayı düzeltme menüsü de yok..srt
veya.vtt
uzantılı oluyor altyazı dosyaları.
Ek olarak VLC yerine MPV tabanlı mpvKt uygulamasını da deneyebilirsiniz.
GitHub - abdallahmehiz/mpvKt: A media player for android, based on mpv-android and built with Jetpack Compose.
A media player for android, based on mpv-android and built with Jetpack Compose. - abdallahmehiz/mpvKtgithub.com
mpvKt: MPV based media player | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
A media player based on the popular commandline media player mpv.f-droid.org
mpvKt: MPV based media player - Google Play'de Uygulamalar
Popüler komut satırı medya oynatıcısı mpv'yi temel alan bir medya oynatıcı.play.google.com
MPV de VLC gibi pek çok formatı destekleyen başka bir açık kaynak uygulama.
Eki Görüntüle 2450181
Oynatmak istediğim video formatı MKV. Altyazı da ise sonunda .ass yazıyor.Uzantının doğru olduğunu kontrol edin.
.ass formatını neye çevirsem düzenleme seçeneği açılır? Eğer düzenlenebilecek bir formata çevirirsem telefonun kendi oynatıcısı çalıştırıyor. Düzenlemeyi de Türkçe karakter sorununu yapmak için açmam lazım.@EdoMinato
Normalde bütün medya oynatıcılar .ass formatını destekler ama mobil oynatıcılarda farklı olması ve desteklemiyor olması çok da garip kaçmazdı. Zira ass formatı çok fonksiyonlu bir yazı formatıdır. @The Shorekeeper önerdiği site yardımı ile srt ye çevirip deneyin. vtt denemenize gerek olduğunu sanmıyorum. srt desteklemeyen oynatıcı vtt de desteklemez zaten.
SRT en temel ve basit şekilde düzenlenebilecek format..ass formatını neye çevirsem düzenleme seçeneği açılır? Eğer düzenlenebilecek bir formata çevirirsem telefonun kendi oynatıcısı çalıştırıyor. Düzenlemeyi de Türkçe karakter sorununu yapmak için açmam lazım.