VLOG için hangi kamera alınmalı?

egeyiite

Centipat
Hayırlı forumlar, yazın VLOG videoları çekmeyi düşünüyorum ama aynı zamanda fotoğraf çekmekte önemli benim için buna uygun bir kamera arıyorum işin içinden çıkamadım çünkü YouTube'da kamera incelemesi çekenler hep sponsor olan markaları övüp duruyor objektif inceleme yok neredeyse. Aksiyon kamerası mı yoksa aynasız dijital bir fotoğraf makinesi mi almalıyım bilemedim. Benim arada kaldığım ürünler şunlar;

Sony ZV-E10 + lens kiti.
20.000TL bandında bir GoPro (temiz 2. El'de olabilir)
DJI osmo Action 5
DJI pocket 2 veya temiz 2. el pocket 3

Bunlardan hangisi daha iyi olur? Hem VLOG hem fotoğrafçılık için önerilere açığım illa bunlar olmak zorunda değil. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vlog için şahsi olarak GoPro tarzı kameraları önermiyorum. Eğer bir araba, motor ya da bisiklet üzerinden düşen biri değilseniz ya da kameranızın görünmemesini özellikle istiyorsanız, evet, GoPro gibi kameralar tercih edilebilir. Ancak görüntü kalitesi ve işlevsellik, kullanışlılık açısından kesinlikle Sony ZV-E10’u tercih etmelisiniz.

Ayrıca şunu belirtmek gerekiyor: Fotoğraf makinesi demek, aynı zamanda masraf demektir. Bunları göz önünde bulundurmalısınız. Kit içerisinde 16-50mm lens bulunuyorsa, bu lens başlangıç için yeterli olabilir. Ancak ileride farklı lensler almayı düşünebilirsiniz.

DJI ürünleri konusunda yorum yapamıyorum; bu markanın ürünlerini kullanma veya deneme fırsatım olmadı. Ek bir tavsiye olarak, Canon R50 modelini düşünebilirsiniz. ZV-E10’a göre biraz büyük olsa da fotoğrafçılık açısından daha kapsamlı bir seçenek olabilir. Ayrıca lens konusunda da belki daha uygun fiyatlı çözümler bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…