VMD ayarını kapatarak stop code sorununu çözme

thenepen

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
HFM512GD3JX013N 512,1 GB
Ekran kartı
RTX 3050 ti
İşlemci
11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11800H @ 2.30GHz 2
Merhaba. Dizüstü bilgisayarımın fanlarını temizledikten sonra klavyesini temizlerken birkaç kez güç tuşuna ve klavyedeki her tuşa bilinçsizce bastım. Daha sonra bilgisayarımı açtığımda benden 48 haneli BitLocker şifresini istedi. Şifreyi girdikten sonra iste inaccesible boot device hatalı stop code yedim ve sorunu çözemedim. Satın aldığım laptop şirketi sorunun donanımsal olduğunu söyleyip garantiye göndermemi istediler. Ben ise flash belleğe Windows 11 yükleyip format atmayı tercih ettim ve kurulum ekranına depolama aygıtım görünmüyordu (BIOS'ta görünüyor). İnternette bu sorunun VMD ile alakalı olabildiğini görüp VMD ayarını kapattım ve boot etmeyi unutup direkt bilgisayarı açtım. Benden tekrar BitLocker şifresi istedi ve giriş yaptığımda bilgisayar otomatik olarak açıldı. Bütün verilerim sağlamdı. Şu an final haftamda olduğum için VMD'yi tekrar açıp deneme yapamıyorum ancak anlamadığım nokta VMD'nin aktif olması neden stop code ( mavi ekran) yememe sebep olmuş olabilir?
Tabii SSD eskiden 3.5GB/s hız verirken şu an ortalama 700 MB/s değer veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
VMD sürücüsü kurulu olmadan VMD'yi açarsanız Windows SSD'ye erişemez ve Inaccessible Boot Device yani erişelemeyen boot aygıtı hatası alırsınız.

VMD sürücüsünü sonradan kurup VMD açmak mümkün mü bilmiyorum henüz denemediğim için. Ama kurulumda sürücüyü kurup sorunu çözebiliyorsunuz.

Evet VMD sürücüsün yüklemeyi sizin videonuzdan görmüştüm ancak bulunduğum bölgede internet kafe olmadığından VMD kapama yöntemini seçtim. İlginç tarafı VMD kapayınca mavi ekran gitti ve bütün verilerim sapsağlam duruyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…