VMD kapatılarak kurulan Windows 11'de sonradan VMD açma

fates3001

Kilopat
Daha fazla  
Kurulum yaparken bilgisayar sürücüyü görmediği için ve evde 2. bir flash bellek bulamadığım için VMD'yi kapatarak Windows 11 kurulumu yaptım, sonradan açmaya çalıştığımda ise mavi ekran veriyor. INVALID_BOOT_DEVICE olarak. Sonradan açmamın bir yolu var mı? Açmasam ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bir çözüm bulduysan burayı yeşillendir lütfen.

Windows 11 PE ISOsunu şu linkten indirebilirsiniz. Daha sonra Ventoy ile bir bootable usb bellek oluşturun ve isoyu içine atın. ISOnun yanına da DISM++ (link) koyun. Ve en önemlisi Intel RST (IRST) sürücüsünü üreticinin sitesinden indirin ve onu da diğer dosyaların yanına koyun. BIOStan VMD aktif edip daha sonra usbye boot edin. Winboot seçeneğini seçin. WinPE başladıktan sonra ise aygıt yöneticisini açıp IRST sürücüsünü kurun. (RAID gibi bir aygıt olması lazım). Sonra cmd -> diskpart -> list disk -> select disk (windowsun kurulu olduğu diskin sayısı 0 1 2...) -> list vol -> select vol (windowsun kurulu olduğu partition 0 1 2...) -> assign letter=z (veya hangisi boşsa) -> exit. Tamamdır disk şimdi gezginde gözükecek. DISM++ açıyoruz yukarıdan Z: seçiyoruz, sürücüler kısmına basıyoruz, eğer depolama sürücüsünde intel vs varsa kaldırıyoruz, ekleye basıp sürücümüzün olduğu klasörü seçiyoruz. Size herhangi bir sorun olmadan yüklediğini söyleyecek. Söylemezse çözümü bilmiyorum ben böyle çözdüm. Artık bilgisayarı yeniden başlatabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…