VMD ve RST sürücüsü

umut373

Hectopat
Daha fazla  
Öncellikle herkese sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.

Yeni bir laptop satın aldım ve içerisinde Windows 11 kurulu geldi. Eski laptopta kullandığım Crucial P5 Pro SSD'imi taktım ve laptopta gelen SSD içerisindeki verileri p5'e klonladım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ancak Crucial Storage executive uygulaması üzerinden over provisioning gibi özellikleri aktif etmeye çalıştığım zaman ya bu işlem Intel RST sürücüleri tarafından desteklenmiyor ya da sistemde bu işlemi destekleyen sürücü bulunamadı hatası alıyorum. Ancak bu özellikler eski laptopta kullanılabilir durumdaydı. Ben de belki sorunumu çözer diye Aygıt Yöneticisi üzerinden RST sürücülerini kaldırdım ve BIOS'tan VMD'yi kapattım. Ancak sorunum çözülmedi hatta daha da kötü oldu. Laptop açılmadı, boot dosayı bulunamıyor hatası aldım. Neyse ki bir şekilde sürücüleri geri kurarak bunu çözdüm. Farkındayım biraz uzattım ancak denediğim yöntemlere değinmek istedim. Sorum şu Crucial Storage executive uygulamasındaki özellikleri nasıl kullanabilirim, ne yapmam lazım?

Not: RAID konfigürasyonu kullanmıyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2024-01-01_032141786.png
    288,9 KB · Görüntüleme: 31
  • resim_2024-01-01_032219075.png
    297,2 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…