VMG3312-B10b modem arayüzündeki protokol ayarları değişiyor
Merhaba,
2 yıldır VMG3312-B10b bu modemi aktif bir şekilde kullanıyorum. Sonra bir anda internet gitti ve 2 3 gün bekledim, müşteri hizmetleriyle falan görüştüm. Sonra baktım ki her gittiğinde veya modem her reslendiğinde arayüzdeki genişbant ayarındaki ID pas resetleniyor ve ben her modem reslediğimde veya internet gittiğinde arayüzden genişbanta girip TurkNet'ten bana verilen ID ve pası girmek zorundaym örnegin 05xxxxxxxxxadsl@turknet ve kayıtlı şifre ama ben her seferinde bunu yazmak istemiyorum. Daha önce de konu açmıştım ama orada protokol bilgilerini girdikten sonra daha bir sorun olmaz gibisinden düşündüm olmadı. Şu an her modem reslendiğinde veya net gittiğinde bu ayarları yapıyorum genişbant kablosuz ve bu zamanımı alıyor her seferinde.
[SOLVED] Kolay gelsin.
Merhaba bu sorunu yaşayanlar için bir not düşeyim.
Kendime göre ve internetteki araştırmalara göre %75'lik işlem denediğimi düşünüyorum protokol ayarlarından güvenliğine kadar tek tek her şey kurcalandı. Bu olay olduğu tarihten yaklaşık 5 ay sonra yani 07.10.2021 veya o hafta içerisinde modemin arayüzünü güncellediler. Ve ben bu olayı nasıl ve ne şekilde olması gerektiğini anlatmıştım yetkililere ama onlar her modem reslendiğinde kullanici ID pas veritabanından silindiği için bir çözüm gerçekleştiremedi. Ve benim sorunum modemin arayüzünün güncellemesi(sistem tarafından otomatik güncellendi zaten düzelmeseydi başka modeme geçecektim şans
) ile düzeldi şu anda bir sorun yok 12 kere reboot attım üst üste protokol bilgileri varsayılana da dönmüyor iyi akşamlar kolay gelsin.