Vmmem işlemini nasıl kapatılır?

AlperTRK

Hectopat
Yer
Adana, Çukurova
Daha fazla  
Bilgisayarım ilk açıldığındaki görev yöneticisinin ekran fotoğrafları bu şekilde:
Ekran Alıntısı.PNG

Bilgisayar açıldıktan yaklaşık 1-2 dakika sonra işlem kendiliğinden kapanıyor her şey normale dönüyor ancak ayrıntılar bölümünde vmmem kalmaya devam ediyor:
Ekran Alıntısı2.PNG

Bilgisayarımda tüm sanallaştırma hizmetleri kapalı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bilgisayarım ilk açıldığındaki görev yöneticisinin ekran fotoğrafları bu şekilde:Eki Görüntüle 577180
Bilgisayar açıldıktan yaklaşık 1-2 dakika sonra işlem kendiliğinden kapanıyor her şey normale dönüyor ancak ayrıntılar bölümünde vmmem kalmaya devam ediyor:
Eki Görüntüle 577181
Bilgisayarımda tüm sanallaştırma hizmetleri kapalı. Yardımcı olursanız sevinirim.
VMmem sanal makinelerin kullandığı Bellek ve CPU miktarını temsil eder.
Durdurmak için sanal makinlerinizi kapatmanız yeterlidir.
Zaten durdurmuşsunuz.
Öneri ; silmek için windows ile birlikte başlayan dosyalara göz atın.

Kapsayıcı yöneticisi hizmeti adlı bir işlemin bu soruna yol açtığını düşündüm, otomatik başlatmadan devre dışı konumuna getirdim. Bilgisayarımı yeniden başlatma sonrası sorunum çözülmüştü.

Windows 10 da sandboxı (sanal makina) etkinleştirdiğinizde devreye giriyor bu. sanal makinanız o an kapalı olsa bile hızlıca açılabilmesi için arka planda saçma sapan ram tüketiyor.

Kapatmak için:
"Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Programlar ve Özellikler" bölümünde soldaki menüden
"windows özelliklerini aç veya kapat" ı seçerek açılan menüden "Wİndows korumalı alanı" seçeneğinin tikini kaldırmalısınız.

Bu kısmı bulamadıysanız

"Windows 10 Sandbox Özelliği Nasıl Aktif Edilir ?" konularında anlatılanın tam tersini yapın.

Bilgisayarım ilk açıldığındaki görev yöneticisinin ekran fotoğrafları bu şekilde:Eki Görüntüle 577180
Eki Görüntüle 577181
Windows Arama çubuğuna "Hizmetler" yazın ve Hizmetler uygulamasını açın. (Yönetici olarak çalıştırmanız gerekir.)

Listedeki "LxssManager" hizmetini bulun.

Üzerine sağ tıklayın ve "Yeniden Başlat" seçeneğini seçin.
Bu işlem, WSL sanal makinesini zorla kapatacak ve Vmmem sürecinin sonlanmasını sağlayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı