Merhaba dostlar, 1 hafta öncesine kadar Linux işletim sistemimi normal kullanır iken şu anda hiçbir şekilde gdm3-gnome moduna geçiş yapamıyorum.
Açılışım bu şekilde olup install-upgrade vb. gibi komutları uyguladığımda ise aşağıdaki görseldeki gibi lib hatası alıyorum.
Fix-broken işlemini denedim tekrar aynı hata /etc/apt/sourcelist üzerinden repoları güncelledim Update yaptım ancak sonuç elde edemedim en kötü ihtimal yenisini kuracağım ancak içinde önemli dosyalarım mevcut ve bunları da alamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
sudo dpkg --configure -a Packageler yapılandırılır.
sudo apt-get remove xserver-xorg Ek olarak, sudo apt-get remove --purge xserver-xorg ile tüm config ayar dosyaları ile kaldırma işlemi gerçekleştirilir ki tavsiye edilen budur.
sudo apt-get install xserver-xorg Xorg görüntü sunucusunun tekrar sisteme dahil olması ve kurulumu için gereken adımdır.
sudo nvidia-xconfig Nvidia karta sahipseniz bu işlemi yapın.
hayır linux konusunda biraz yeniyim pek fazla şey bilmiyorum şuanda update yaptım sıfırdan upgrade yaptığımda tekrardan libc-dev falan yükleyecem ama ınstall komutunada izin vermiyor