VMware kullanırken virüs bulaşır mı?

Serkan202

Femtopat
VMware orijinal sitesinden kurdum sonrasında güncelleme kontrolünü yaptım ve güncelledi baştan kurdu vs. Sonrasında Windows yüklemek için dosya seçecektim onun için flash belleği taktım ama sonrasında 3-4 tane bildirim geldi Windows Defender'a bellek bütünlüğü korumak için engelledi gibisinden, sonrasında virüs bulaştı diye hemen format attım ama format attıktan sonra da aynı bildirimler gelmeye devam etti. Bu sefer de flasha ve Windows dosyalarına virüs bulaşmış olabilir mi?
Windows flashta ISO değildi, direkt kurulacak şeklinde dosyalar halindeydi yani bilemedim panik oldum :/

Şu anda Wuauclt.Exe'den bildirim geldi :/
Kaspersky tam tarama yaptım ama tehdit yok olarak gösteriyor. Şüphelendim, sizce virüs var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bir sakin olun.
Bir de Malwarebytes deneyin emin değilseniz formata ne gerek vardı ya :/ (flash belek takılı tarayın.)

Ve WmVareden virüs bulaşmaz.

Hocam bir sakin olun.
Bir de Malwarebytes deneyin emin değilseniz formata ne gerek vardı ya :/ (flash belek takılı tarayın.)

Ve WmVareden virüs bulaşmaz.
O dediğiniz şey buymuş (o windowsun kendi sistem dosyasıdır ms serverlerine baglanıp update arar.bi zaman sonra yok olur zaten(eger yeni update yoksa tabi)
Tekrardan edit: Virüsmüş knk

Format atınca da gitmeyen bir virüsmüş :/

Yani nasıl gider virüs bilgin var mı?
Ve bu virüs vmware ile bulaştı galiba daha öncesinde böyle birşey yoktu

En iyisi beceririm diyorsan Linux kur virüs çok az var hem Wine ile virüslü dosya açsan bile sızamaz pcne.

Malwarebytes ile tarat bir kere eğer tehdit yok derse korkmana gerek yok bence.
Ama çoğu yerde virüs yazıyor tedirgin oldum :/

Linux benlik değil.
Verdiğin cevap için teşekkür ederim

Bu arada vmware dışında bulaşmış olamaz bence yeni yükledim herşeyi ve hep güvenli sitelerde takılmıştım yada ortada virüs yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…