Çözüldü VMware Workstation Pro 17.5 sanal makineleri çalıştırmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Başta Hyper-V Manager yoluyla sanal makine kullanmayı hedeflemiştim ancak bunu kurduktan sonra öncesinde rahatça çalışabilen program şu an hiçbir şekilde sanal makine açamıyor. Resimdeki hatayı alıyorum sürekli.

Öncelikle saçma sapan şekilde tüm çözüm konularında aşağıdaki seçeneklerin tikleri kaldırılıp basitçe çözüme ulaştırmaya çalıştılar.

Ancak bunları ben kapatmayı istemiyorum çünkü zaten açık şekildeyken sanal makinelerim çalışır vaziyetteydi. Bunların tikini kaldırmamın performansı olumsuz etkileyeceğini bildiğimden bunları kapatmayı asla düşünmüyorum. Bu sorunu nasıl çözeriz? BIOS üzerinde Hyper-V seçeneği yok ki zaten bu bilgisayarda BIOS üzerinde sanırım varsayılan açık olarak gelmekte. Yani BIOS yolunu denedim. Özellikler kısmında da yine Hyper-V kurulu. Önünde hiçbir engel yok ancak hala böyle bir hata alıyorum. Bunu nasıl düzeltirim? Yüksek ihtimal bunları anlamayan olacaktır ama yine de sormaktan zarar gelmez diye düşünüyorum.

Çözüm
Çözmeyi başardım hocam. Hyper-V Supervisor, Servisleri ve Powershell Modülleri için Hyper-V Modülünü tikledim ve ardından Powershell'i yönetici izni ile açıp şu komutu girdim: "bcdedit /set hypervisorlaunchtype off". Ardından yeniden başlattım ve sorunu düzeltti. Rusça bir siteden bulduğum bu çözüm işe yaradı. Herkes basitçe bu tikleri kaldırarak sorunu çözmeye çalışmış. Halbuki cihaz Hyper-V destekliyorsa niye kapatılsın ki? Çok saçma.
Verdiği hata "Virtualize CPU performance counters" ile alakalı ve o seçeneğin doğrudan performansa etkisi olmaz. Performans izleme ile alakalı bir parça olduğundan kapatıp deneyebilirsiniz ama içimden bir ses başka bir hata da verecek diyor.

Çözmeyi başardım hocam. Hyper-V Supervisor, Servisleri ve Powershell Modülleri için Hyper-V Modülünü tikledim ve ardından Powershell'i yönetici izni ile açıp şu komutu girdim: "bcdedit /set hypervisorlaunchtype off". Ardından yeniden başlattım ve sorunu düzeltti. Rusça bir siteden bulduğum bu çözüm işe yaradı. Herkes basitçe bu tikleri kaldırarak sorunu çözmeye çalışmış. Halbuki cihaz Hyper-V destekliyorsa niye kapatılsın ki? Çok saçma.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…