VMware Workstation RAM ayarı nasıl olmalı?

qokhandd

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Herkese iyi sosyaller diliyorum. Bir derdim var. VMware Workstation'da sanal bilgisayarlar hazırladım. Hepsine 2 GB RAM verdim. Halihazırda 32 GB RAM'im bulunuyor. 7. sanal bilgisayarı açtığımda VMware donuyor, Opera'ya geçtiğimde yetersiz bellek hatası alıyorum, paint bile RAM yetersiz diyor. Neyi yanlış yapıyor olabilirim? Diğer uygulamalar RAM hatası verdiği için sorunun VMware'de RAM ayarlarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. CPU ve disklik bir sıkıntı göremedim. İlginiz ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim. (sanal sürücülere Windows 10 kurulu, VMware sürümü en günceli)

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yeterli gelmiyorsa RAM’i neyin doldurduğunu bulmanız gerek.

Host sistem yani ana bilgisayarda görev yöneticisini açın. Sanal makineler ve opera, paint vs gibi programlar kapalıyken host sistem kaç GB RAM kullanıyor, bunu bir kontrol edin. Yaklaşık 3-4 GB gibi bir kullanım olacak.

Daha sonra her birine 2 GB RAM verdiğiniz sanal makineleri sırayla tek tek açıp yine görev yöneticisinden RAM kullanımını kontrol edin. 2x7= 14 GB’da sanal makineler kullanacak ve VMware’in kendisi de belki1-2 GB kullanır. Sonuçta sanal makinelerin hepsi açıldığında ana bilgisayarda RAM kullanımı toplamda 20 GB’tan az olması gerek. Bu noktada RAM’de hala 11-12 GB boş alan olur. Bu miktarda boş alan tarayıcı, paint gibi programlar için normalde yeterli ama başka programlar da açıksa veya bir şekilde RAM yetmiyorsa bunları başka bir cihazda açabilirsiniz yada sanal makinelere verdiğiniz RAM’i 1,5 GB gibi bir değere düşürebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı