VMware'da "operating System not found" hatası

Sensei.007

Decapat
Deneme sürümünde VMware'da Kali Linux kullanıyordum. Ardından lisans bitti ve lisans yükledim. Tekrar Linux'a girmeye çalışınca "operating System not found" hatası aldım ve giremedim. Windows XP - Windows 95 de yükledim lakin bu hatayı almaya devam ettim. Bu sorun nasıl çözülür bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
VM ayarlarında işaretli kısımlar seçili mi?

Dosya Ekleri

• Capturasde.PNG
    Capturasde.PNG
    42,2 KB · Görüntüleme: 295
İlk olarak görselde mavi olarak işaretlediğim alandaki dosyaları kontrol edin. Disk dosyaları var ise kırmızı ile işaretli "Firmware Type" kısmını bi kontrol edin.

Dosya Ekleri

• 1s.png
    1s.png
    94,1 KB · Görüntüleme: 303
A

İlk olarak görselde mavi olarak işaretlediğim alandaki dosyaları kontrol edin. Disk dosyaları var ise kırmızı ile işaretli "Firmware Type" kısmını bir kontrol edin.

Ayarlarım aynı bu ekran görüntüsünde ki gibi. Ama hala açılmıyor

VM ayarlarında işaretli kısımlar seçili mi?

CD/DVD(IDE) yazısı var (SATA) yazmıyor yani. Device Statusde de "Connected" işaretine tik atamıyorum.

Burayı da kontrol edebilir misin hdd ekli olarak görünüp sağ taraftaki konumda da vmdk dosyası olup olmadığını kontrol edebilir misin.

Dosya Ekleri

• 1st.png
    1st.png
    35,5 KB · Görüntüleme: 296
HDD ekli ama diğer dediğiniz Vmdk'yı bulamadım hocam.

Vmdk dosyası kurulu makinenın diskinin dosyalarını içerdiği dosya onun üzerinden çalışıyor işletim sistemi ve içerisindeki dosyalar. Dosya bir şekilde silinmiş ya da farklı yere taşınmış eğer bulabilirsen o dosyayı o klasöre koyup çalıştırabilirsin maalesef bulamaz isen tekrar kurman gerekecek.

Vmdk dosyası kurulu makinenın diskinin dosyalarını içerdiği dosya onun üzerinden çalışıyor işletim sistemi ve içerisindeki dosyalar. Dosya bir şekilde silinmiş ya da farklı yere taşınmış eğer bulabilirsen o dosyayı o klasöre koyup çalıştırabilirsin maalesef bulamaz isen tekrar kurman gerekecek.
Tamamdır çok teşekkür ederim yardımın için sağolası hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı