Vodafone vbox kutusu ile 10 Mbps fiber internet alınır mı?

Yer
BesDokuz
Daha fazla  
İyi günler forumun güzel insanları aylardır Türk Telekom laneti yüzünden internette sorun yaşıyorum. Yüksek pingler düşük hız vs. dün bir arkadaşım Vodafone fiber kutuyu önerdi. Hakkında herhangi bir bilgim olmadığı için tereddütte kaldım. Aktif olarak Türk Telekom 16 Mbps ADSL internet kullanıyorum iptal etme şansım yok 10 ay daha sözleşmem var. Daha önceler pek giremediğim için internetimin bu kadar vahim olduğunu anlamamıştım karantina zamanı evde uzun süre kaldığım için haliyle PC başında çok zaman geçirdim ve Türk Telekom'un gerçek yüzünü görmüş oldum. Günde bir insan 10 kere müşteri hizmetlerini arar mı? Sorunumu dile getiriyorum dalga geçer gibi beyefendi sistemde bir arıza gözükmüyor ben bir tarafımdan uydurmuyorum gecenin ikisinde işim gücüm yok. Türk Telekom'u özleyip arıyorum her seferinde klasik cevapları aldım kayıt oluşturuldu 10 dakika sonra cebime mesaj geldi arızanız giderilmiştir. Bir bakıyorum pingler yine uçuyor gece saat 3:00 ile 4:30 arası 40 ms 60 ms arası alıyorum sonra birden ping çıkıyor artık oyuna odaklanamıyorum gözüm devamlı sol alttaki ping göstergesinde çıktı mı indi mi gerçekten paramla rezil olduğumu söyleyebilirim. Dün gece yine 900 pinglerde gezen internetim yüzünden sinir krizi geçirdim. Artık canıma tak etti bu kutuyu alsam ping sorunum çözülür mü? İnternette rahat rahat gezip video izleyebilir miyim? Kutunun dezavantajları vs. var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem arayüzünden hat değerlerinizi atar mısınız? Belki de binanızdaki ankastre kutusundan evinize gelen kablo eski ve sıkıntılıdır, bu yüzden sorun yaşıyor olma ihtimaliniz önemli ölçüde var.

Üstadım şu an evde değilim işteyim bir yerde sorun olduğu kesin mesela akşam Tivibu açık ve 4 cihaz internete bağlı ben PC'ye geçtiğim zaman en düşük gördüğüm ping 280 bu da 10 20 Sn'lik bir şey sonra 600 800 968 ping oluyor kafayı yiyor. Akşam eve geçince çekip atayım.

Ben de sizin gibi Türk Telekom kullanıyorum, paketim 35 Mbps Vdsl2 ama inanın o kadar stabil, o kadar düşük pingler alıyorum ki çok memnunum. Eski internetimle 80 ping aldığım hostta 12 ping alıyorum. İnternetim 1 kere bile kesilmedi. Port sorunu olduğu için binamdaki ankastre kutumdan daireme CAT6 23awg 18 metre kablo çektirmiştim.

İnanır mısınız dün ekibimdeki arkadaşımda aynı şeyi söyledi portlardan kaynaklı bir sorun vs. diye artık Türk Telekom'u aramaktan bıktım. ' CAT6 23awg 18 metre kablo çektirmiştim. ' Ücret ödeyerekmi çektiriyoruz yoksa Türk Telekom hallediyor mu?

Vodafone kullandım fakat ping düşmedi. En son TürkNet'e geçiş yaptım TT'de 16 alıyordum minimum 90 ping oluyordu. Vodafone'de 60'ın altına düşmüyordu. TürkNet'te şu anda pingim maksimum 30'a yükseliyor. TT pişmanlıktır.

Türk telekom halletmiyor, elektrikçiye çektirdim ve tabi ki ücreti oluyor. Kabloyu kendiniz alsanız daha iyi olur ama ankastre kutusundan modeminize gelecek kablonun mesafesini az buçuk bilmeniz lazım, bu imkan yoksa da elektrikçi kabloyla birlikte kendi ölçüp çekiyor.

Çözüleceği bile kesin değil bu firmadan soğudum eskiden çok ilgiliydiler bir sorun olduğunda kayıt oluşturduktan sonra 2 gün içinde eve bakmaya gelirlerdi şimdi bitiklerde Türk Telekom sizce Vodafone vbox veya Turkcell süper box 100 GB 4.5 g alınır mı?

Kesin olabilir ancak modem hat değerlerine baktıktan sonra ankastre kutusundan portun ölçümünü Türk Telekom ekibinin yapması gerekiyor. Eğer port ölçümünde anormallik yoksa kesin olarak porttan evinize gelen kabloda sıkıntı olmuş olur. Türk Telekom müdürlüğü var mı yakınlarınızda gidip bir danışın. Turkcell Superbox benim eski internetimdi. 110TL 10 Mbps kullanıyordum, şimdi aynı hız daha kötü kalite 160 TL olmuş, bence alınmaz. Taahhütümün bitmesine 1,5 ay kala akşamları indirme hızımı 250KB/s sabitliyorlardı söve söve bitirdim taahhüdü.

Türk Telekom binasıyla aramda yarım saatlik mesafe var ben gitmesem bile evdekileri yollayabilirim. Türk Telekom firmasına hiç güvenim kalmadı daha 2 hafta önce ailemi aramışlar altyapı düzenlemesi oldu paketinizi 20 TL karşılığında 24 Mbps yapalımmı diye sormuşlar daha 16 Mbps hız veremiyorlar sabit 12 Mbps alıyorum insanı anlıcağınız salak yerine koyuyorlar bakın yıl olmuş 2020 en kötü her yerde VDSL olmalı ADSL nedir? Piyasadaki çoğu firma TT'nin altyapısını kullanıyor ama Türk Telekom kadar mağdur etmiyor. Birazdan müşteri hizmetlerini arıyacağım evime gelip port zımbırtısını ölçmelerini ve şu sorunu çözmelerini söyleyeceğim sistemden bakıp bağlantı var demekle olmuyor bu işler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…