VodooHDA kötü ses kalitesi sorunu

memet213

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,

Yosemite 10.10.4
Chameleon Bootloader
DSDT kullanılmıyor.

Cloverda sorun yaşıyorum. Şu an sistem stabil. VodooHDA ile ses alıyorum ancak ses kalitesi kötü.

Anakartım DFI DK P45 T2RS PLUS, ALC885'i nasıl etkinleştirebileceğimi bilen var mı?

AppleHDA yamalama işleminin iki aşaması var.

1. Audio ID Injections, bu işlemin gerçekleşip gerçekleşmediğini IORegistryExplorerda "HDEF" aratarak öğreniyoruz.

1. yol: Ben Chameleon Bootladerda Config.plist dosyasına Audio ID ekledim. Ancak görmedi.
2. yol: DSDT ayarlamak, çok zor anlamadığım bir iş, makinede windows da yok zaten.
3. yol: SSDT ayarlamak, dsdt ile birlikte yapılıyor.
4. yol: Clover: Cloverda çok fazla ayar var, chameleondan clovera geçmek de zor olacak.
5. yol: HDAenabler.kext yüklemek, şu an deniyorum bakalım çalışacak mı mesajı editlerim.

Edit: HDAenabler.kext çalıştı. toleda/audio_ALCInjection · GitHub

2. AppleHDA Patch

1. yol: Toledanın otomatik patch scripti bende işe yaramadı.
2. yol: Clover, chameleondan memnunum pek deneyesim yok.
3. yol Piker Alpha'nın scripti, deneyeceğim.

Son düzenleme:
VoodooHDA 2.8.7 kurup info.plist dosyasına kendi ID numaranızı ekleyip denediniz mi?
Ben yapamam diyorsanız ID numaranızı SystemInfo.app aracı ile verirseniz editleriz denersiniz.
System Info - HackintoshOSX.com
Hocam, VodooHDA zaten çalışıyor problemsiz. Hi-fi kulaklık var. Ancak tiz seslerden pek tat alamıyorum. Amaç daha güzel ses, inşallah olursa.

Bana şimdi yosemite 10.10.4 için ellenmemiş değiştirilmeiş AppleHDA.kext lazım. Elinde olan varsa upload bekliyorum.

Son düzenleme:
VoodoHDA hangi sürümü kullanıyorsun?
Bu hışırdama sesi eski sürümlerinde vardı yeni sürümlere böyle bir sorun yok...
Hocam hışırdama falan hiçbir sorun yok en son sürümünü kullanıyorum. Amaç daha kaliteli ses duymak. Sorunsuz sesi daha iyi hale getirmeye çalışıyorum.

Clover kullanmıyorum dediğim gibi. İşlemleri tamamladım sayılır sadece dokunulmamış applehda bulmam lazım. Verdiğiniz linktekini indirdim deniyorum şimdi.

Edit:

ÇÖZÜLDÜ !!!! Ses harika, artık daha keyifli müzik dinleyeceğim.

İlk aşamayı anlatmıştım. İkinci aşama da dediğim gibi piker alphanın scripti ile halloldu.

Yalnız işlemleri tamamladıktan sonra yeniden başlattığınızda ayarlardan sese girip çıkış aygıtını seçmezseniz ses yok sanırsınız. Bunu unutmayın :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı