Vok summer alınır mı?

BatHZ

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar vok - summer aldım ama not olarak şunu düşmekte fayda var ki işlemciyi Intel Core i5 12400F 4.40GHz 18MB önbellek 6 çekirdek ile ve ayrıca kasayı da Power Boost M509b 750W 80+ Bronze ARGB Micro ATX mid Tower kasa ile özelleştirdim. RAM'leri 16+16 toplam 32 GB yapmayı planlıyorum ileride ama şu an için 8+8 stok RAM'ler takılı.
14.700 TL'ye satın almış oldum.
(ModArt stoku bitmişti ben aldığımda.)
Sizce nasıl, herhangi bir problem yaşar mıyım?

Konu başlığı olmamış gibi ama her neyse. Kasayı yükseltmişsiniz, mesh bir kasa vs. ama PSU'yu yükseltmek iyi olmamış. Olan olmuş önümüze bakmak lazım.

PSU hemen sorun çıkarmaz fakat en kısa zamanda hatta RAM'lerden önce PSU'yu değiştirmenizi öneririm. Daha sonra RAM'leri değiştirmenizi öneririm. Dediğiniz gibi, 2*16GB (16+16) düzgün bir RAM alabilirsiniz.

Onun dışında güzel sistem olmuş. İleride PCI-Express-m.2 adaptörü alarak şu an kullandığınız WD Green m.2'nizi ikincil disk olarak PCI-Express 3.0 x1 portunuza takabilirsiniz. Ana m.2 slotuna ise PCI-E 3.0 (4.0 da olur) destekli DRAM'li güzel bir SSD alabilirsiniz. İhtiyacınıza göre 1-2TB...
(m.2 için adaptör alırken konu açmayı unutmayın.)

Konu başlığı olmamış gibi ama her neyse. Kasayı yükseltmişsiniz, mesh bir kasa vs. ama PSU'yu yükseltmek iyi olmamış. Olan olmuş önümüze bakmak lazım.

PSU hemen sorun çıkarmaz fakat en kısa zamanda hatta RAM'lerden önce PSU'yu değiştirmenizi öneririm. Daha sonra RAM'leri değiştirmenizi öneririm. Dediğiniz gibi, 2*16 GB (16+16) düzgün bir RAM alabilirsiniz.

Onun dışında güzel sistem olmuş. İleride PCI-Express- M.2 adaptörü alarak şu an kullandığınız WD Green M.2'nizi ikincil disk olarak PCI-Express 3.0 X1 portunuza takabilirsiniz. Ana M.2 slotuna ise PCI-e 3.0 (4.0 da olur) destekli DRAM'li güzel bir SSD alabilirsiniz. İhtiyacınıza göre 1-2TB...
( M.2 için adaptör alırken konu açmayı unutmayın.)

Teşekkürler tavsiyeleriniz için hocam.
PSU değiştirmesem ne gibi sorunlar yaşayabilirim?
İleride sisteme eklemeyi düşündüğüm şeyler bulunuyor, ekran kartını yükselteceğim RAM arttıracağım büyük ihtimalle işlemciyi de zaman içinde değiştiririm.
O sebeple yükseltmiştim ama sorun yaşayacağım bir şey varsa yaşamadan müdahale edelim.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için hocam.
PSU değiştirmesem ne gibi sorunlar yaşayabilirim?
İleride sisteme eklemeyi düşündüğüm şeyler bulunuyor, ekran kartını yükselteceğim RAM arttıracağım büyük ihtimalle işlemciyi de zaman içinde değiştiririm.
O sebeple yükseltmiştim ama sorun yaşayacağım bir şey varsa yaşamadan müdahale edelim.
Sistemdeki tek arıza parçalar PSU ile RAM. RAM konusunda emin değilim ama GoodRAM diye bir markaya güvenmem.

RAM sorun çıkarsa en fazla sistem açılmaz, RAM değişikliği ile düzeltebilirsiniz fakat PSU sorun çıkarırsa diğer parçalara yansır. O yüzden ilk önceliğiniz PSU'yu değiştirmek olsun. Sonra bellekler...

Sistemdeki tek arıza parçalar PSU ile RAM. RAM konusunda emin değilim ama GoodRAM diye bir markaya güvenmem.

RAM sorun çıkarsa en fazla sistem açılmaz, RAM değişikliği ile düzeltebilirsiniz fakat PSU sorun çıkarırsa diğer parçalara yansır. O yüzden ilk önceliğiniz PSU'yu değiştirmek olsun. Sonra bellekler...
Hocam kusura bakmayın bu işlerden çok anlamam.
Sorun markaların bilinmemesi mi yoksa 750W çok geldiği için mi?

Hocam kusura bakmayın bu işlerden çok anlamam.
Sorun markaların bilinmemesi mi yoksa 750W çok geldiği için mi?
Marka Türkiye'de biliyor ama kötü biliyor. Patlaması çatlaması ile ünlü. Kalitesiz ürünler satıyor. 750W olması bir tık fazla olsa da o W konusunda hiçbir problem yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı