Yaşadığım bölgede çok yüksek derecede fırtına var ve okullar tatil edildi o derece. Eve geldiğimde elektrik yoktu kasa akım korumalı prize takiliydi ve priz düğmesi kapalıydı evde değilken de kimse açmamış 1 2 kere elektrik gitmiş sadece. Bilgisayar normal açıldı önce daha sonra bir oyun açtım ve voltaj dalganmasi hatası vardı ve BIOS ayarlarını sifirladim. BIOS'ta F10 yapıp çıktığımda aynı uyarıyı verdi ve sistemi çalıştırdım bir oyuna girdim 5 10 dakika sonra sistem kapandı kendi kendine ama elektrik vardı (akım korumalı 3'lü prize takiliydi bilgisayar) kapandikdan sonra açmaya çalıştım açılmadı. Akım korumalı prizi kapadım sistemdeki gücün boşalmasını bekledim. (Bilgisayar kapandiginda ekran kartı ışığı, klavye, fare ışıkları yanıyor normalde) ışıklar sönünce prizi açtım 1 2 kere açma düğmesine bastım başta açılmadı sonra açıldı ve BIOS'a girip ayarlarımı kontrol ediyecekken elektrikler gitti.
Güç kaynagim arzalanmis olabilir mi? Sistem 1 2 aylık daha.
Anakart korumaya geçmiş, muhtemelen korumuştur sistemi. PSU'nuz da kaliteli zaten, yüksek-düşük gerilim korumaları mevcut. Sistemi çalıştırıp görmeden konuşmak doğru olmamakla birlikte, sisteme bir zarar geldiğini düşünmüyorum.
Anakart korumaya geçmiş, muhtemelen korumuştur sistemi. PSU'nuz da kaliteli zaten, yüksek-düşük gerilim korumaları mevcut. Sistemi çalıştırıp görmeden konuşmak doğru olmamakla birlikte, sisteme bir zarar geldiğini düşünmüyorum.