Voltaj verme sorunu

erenyahsi

Hectopat
Daha fazla  
X3440 ve DH55TC anakartım var. Overclock yapmayı deniyorum fakat 2.53'den 3.10 yaptığım zaman bile işlemci isteyen bir oyunda mavi ekran alıyorum. Sorunun voltaj vermekten geçtigini biliyorum fakat voltaj değerleri BIOS'ta kilitli, hiçbir şekilde oynama yapamıyorum. 1.500V olarak kalıyor. RAM'dan mı kaynaklanıyor acaba onu düşünüyorum. Bir tane 4 GB 1600 MHz DDR3, bir tane de 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM var. MHz'leri uymadıgı icin mi yapamıyorum?

Bir de ek sorunum 2 GB RAM takılıyken 3.5'e kadar çıkarabiliyorum OC'yi ama 4 GB RAM'i de taktığım zaman bilgisayar açılmıyor. Fan dönüyor, kapanıyor ve bu hep tekrarlanıyor.

4 GB ve 2 GB ramleri taktıktan sonra biostan ramlerini 1066 MHz frekansına çekip o şekilde işlemcine overclock yapmayı deneyip sonucu paylaşır mısın?

Anakart voltaji kilitlemistir muhtemelen. Custom BIOS yükleyebilirsiniz ama riskleri var tavsiye etmiyorum.

4 GB ve 2 GB ramleri taktıktan sonra biostan ramlerini 1066 MHz frekansına çekip o şekilde işlemcine overclock yapmayı deneyip sonucu paylaşır mısın?
o ram frekansını ayarlayabileceğim bi seçenek bulamadım bios menüsünde
Anakart voltaji kilitlemistir muhtemelen. Custom BIOS yükleyebilirsiniz ama riskleri var tavsiye etmiyorum.
zaten custom bios yüklü
frequency5ghz
yardımcı olmayacak mısın ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…