Volvo S60 1.6 D2 alınır mı?

Bfordutska

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GAMING TRIO CLASSIC RX7900 XT + INTEL I5 12400F + CORSSAIR DDR4 16GB 3200MHZ RAM
800.000 TL ile 1 milyon lira arası bütçem var ve küçüklüğümden beri Volvo S60'ları çok seviyorum ama bu araba hakkında pek bilgim yok. Alınır mı? Çok sorun çıkarır mı? Motoru falan nasıldır bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

800.000 TL ile 1 milyon lira arası bütçem var ve küçüklüğümden beri Volvo S60'ları çok seviyorum ama bu araba hakkında pek bilgim yok. Alınır mı? Çok sorun çıkarır mı? Motoru falan nasıldır bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Alınmaz. 1.6D motor Peugeot üretimi ve kronik sorunları var Turbo enjektör gibi. Ayrıyeten otomatik şanzımanı aşırı hantal ve ve gitmiyor. O kasa Ford ile aynı zaten focus manuel alın kafanız rahat olsun. Volvo'nun parçaları da pahalı zaten.

Alınmaz. 1.6D motor Peugeot üretimi ve kronik sorunları var Turbo enjektör gibi. Ayrıyeten otomatik şanzımanı aşırı hantal ve ve gitmiyor. O kasa Ford ile aynı zaten focus manuel alın kafanız rahat olsun. Volvo'nun parçaları da pahalı zaten.

Manuel araba almak istemiyorum. Bulunduğum yerde çok fazla trafik oluyor bu yüzden manuel çok yoruyor.

Kuşkusuz alınır.
1.6 D2 motora sahip 2014 model Volvo V40 CC aracımı 7 sene 150.000km yetkili servis bakımlı kullandım. Aynı şekilde bir arkadaşım 2015 model 1.6 D2 S60 aracını hala kullanıyor.
Yetkili servis bakımlı olduğu sürece sorunsuz kullanırsınız. Ek olarak yetkili servis bakım maliyetleri de pahalı ve yüksek değil.

Ford'un bir dönem kullandığı 1.6 TDCI motor ile aynı motor olduğu doğru. Tremery Motor Fabrikası tarafından üretildi ve aynı şekilde PSA grubu da kullandı.
PSA tarafından üretildiği bilgisi yanlıştır. Ford tarafından geliştirildi ve Tremery tarafından Fransa'da üretildi.
Volvo 2015 senesine kadar araçlarında bu motoru kullandı. 2015 yılından sonra değişen emisyon değerlerinden dolayı revizyon olan bu motorun yeni neslini kronik sorunlarından dolayı Volvo araçlarında kullanmadı.
PSA grubu kullanmaya devam ettiği için PSA tarafından çıkan 1.6 dizel motorlarda kronik sorunlarla karşılaşıldı.
Volvo'nun kullanımı sırasında bu motorda herhangi bir sorun ortaya çıkmamıştır.
Ek olarak 2.0 litrenin altında Turbo ve enjektör sorunu çıkarmayan dizel motor zaten üretilmedi. Düşük hacim, düşük emisyon değerlerinden dolayı hepsi sorun çıkarıyor.

Kuşkusuz alınır.
1.6 D2 motora sahip 2014 model Volvo V40 CC aracımı 7 sene 150.000km yetkili servis bakımlı kullandım. Aynı şekilde bir arkadaşım 2015 model 1.6 D2 S60 aracını hala kullanıyor.
Yetkili servis bakımlı olduğu sürece sorunsuz kullanırsınız. Ek olarak yetkili servis bakım maliyetleri de pahalı ve yüksek değil.

Ford'un bir dönem kullandığı 1.6 TDCI motor ile aynı motor olduğu doğru. Tremery motor fabrikası tarafından üretildi ve aynı şekilde psa grubu da kullandı.
Psa tarafından üretildiği bilgisi yanlıştır. Ford tarafından geliştirildi ve tremery tarafından Fransa'da üretildi.
Volvo 2015 senesine kadar araçlarında bu motoru kullandı. 2015 yılından sonra değişen emisyon değerlerinden dolayı revizyon olan bu motorun yeni neslini kronik sorunlarından dolayı Volvo araçlarında kullanmadı.
Psa grubu kullanmaya devam ettiği için psa tarafından çıkan 1.6 dizel motorlarda kronik sorunlarla karşılaşıldı.
Volvo'nun kullanımı sırasında bu motorda herhangi bir sorun ortaya çıkmamıştır.
Ek olarak 2.0 litrenin altında Turbo ve enjektör sorunu çıkarmayan dizel motor zaten üretilmedi. Düşük hacim, düşük emisyon değerlerinden dolayı hepsi sorun çıkarıyor.

Teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler altından daha kıymetli.

Kendinizi biraz sıkıştırıp T3 alın. D2 hantal bir arac ve T3un motoru Volvo'nun kendi üretimi.

Kendinizi biraz sıkıştırıp T3 alın. D2 hantal bir arac ve T3'un motoru Volvo'nun kendi üretimi.

Evet güzel bir fikir.
Kuşkusuz Volvo'nun benzinli T3 veya T4 motoru değerlendirilebilir. Geartronic şanzıman sayesinde de konforlu ve ekonomik bir kullanım sağlar.
D2'nin hantal olma sebebi Powershift olmasıydı. Benim araçta hantaldı ama yakıt ekonomisinden dolayı hantallığını umursamıyordum.

Evet güzel bir fikir.
Kuşkusuz Volvo'nun benzinli T3 veya T4 motoru değerlendirilebilir. Geartronic şanzıman sayesinde de konforlu ve ekonomik bir kullanım sağlar.
D2'nin hantal olma sebebi Powershift olmasıydı. Benim araçta hantaldı ama yakıt ekonomisinden dolayı hantallığını umursamıyordum.

Hocam T3 motor iyi güzel de çok fazla yakıyor sanırım, şimdi yakıtta önemli sonuç olarak. Baktığımd D2 çok daha iyiydi yakıt konusunda

Hocam T3 motor iyi güzel de çok fazla yakıyor sanırım, şimdi yakıtta önemli sonuç olarak. Baktığımd D2 çok daha iyiydi yakıt konusunda

Bakımdan tasarruf edeceksiniz.
Örnek veriyorum dizel motorun bakımı 5.000TL, benzinli motorun bakımı 2.000TL.
Ek olarak da yüksek kilometreli dizel araçların tamamı size sorun çıkarabilir. Sorun çıkarmayacak dizel motor üretilmedi.
Bu zamana kadar oluşmuş olan tahribata sonuçta bir masraf etmeniz gerekebilir. Başınızı ağrıtmak yerine bakımlı benzinli almak daha güvenilir olur.
Eskiden dizel motorun tercih edilme sebebi tamamen benzinin pahalı olmasıydı. Günümüzde neredeyse motorin, benzinden daha pahalı.
Traktör sesi gibi çalışan dizel motordansa hatırı sayılır güncel bir benzinli model almak daha güvenilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı