Vozol mu daha zararlı sigara mı?

Neuteww

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Vozol puff mı daha zararlı normal sigara mı daha zararlı yoksa harvest sigara-puro mu daha zararlı? Zarar olarak sıralama yaparsanız sevinirim.

normal sigara en zararlısıdır, çünkü direk akciğerlere ve vücuda yoğun bir şekilde zararlı kimyasallar girer.
puro ve pipo bu ürünler de ciddi sağlık riskleri taşır, özellikle ağız ve boğaz kanseri riskini artırır.
elektronik sigara (Vozol puff) daha az zararlı olabilir, ancak hala sağlık riskleri taşıdığı ve nikotin bağımlılığına yol açabileceği için tamamen zararsız değildir.
Hocam üsten alta doğru sıraladım.

Hocam zamanını ayırdığın için teşekkür ederim ama vozol puff içenlere 10 yıl sonra mezarda goygoyu dönüyor benim bildiğim sıralama puff-sigara-harvest marka sigara. Bu arada harvest sigara-puro dediğim emin olmadığım içindi google dan bakabilirsin nasıl bir şey olduğuna böyle incecik sigara uzunluğunda bir şey.

Dedikleri doğru olabilir hocam ama elektronik sigara en zararsız aralarında ikisine bakarak. içmemeye dikkat edin. yapabilirseniz hiç içmeyin! sağlığınız önemlidir.

Şimdi öncelikle Vozol, gearbar vb. tüm puff adı altında geçen tüm ürünlerin çıkış amacına bakalım.
Elektronik sigara(puff), tütün sigarası içme alışkanlığını bırakmak isteyen tiryakilere yardımcı olmak amacıyla geliştirilen bir alettir.

İçeriği nikotin, aroma, propilen glikol, bitkisel gliserin ve diğer bileşenler adı altında kimyasal ve bileşiklerden oluşmaktadır. Kullananların sigarayı bırakma eğilimleri %25 ila %92 arasında değişmektedir. Ancak kullananlar arasından kuru öksürük, vertigo, başağrısı, bulantı, çenedeağrı, midede gaz, mide ağrısı, mide ekşimesi,hasta hissetme, kusma, terleme, diare, hıçkırık, elve ayaklarda üşüme, çarpıntı gibi farklı şikayetler not edilmiştir.(Her içende olmak zorunda değil.)
Şimdi gelelim sigaradan daha mı zararlı konusuna, öncelikle bunu açıklığa kavuşturmak için içerisindekilerin dışarısında bakacağımız şey kullanım şeklidir.
Puff yani elektronik sigara bir pamuğa damıtılan likitin içerisindeki coil ile ısıtılması sonucu tat ve buhar vermesi prensibiyle çalışır.
Sigara ise içerken soluduğumuz nikotin sayesinde beyinden salınan dopamin hormonu zevk ve haz almamızı sağlar. bununla beraber katran, karbonmonoksit ve nikotine ek olarak amonyak, arsenik, hidrojen siyanür, formaldehit ve metan gibi son derece zehirli olan 4.000'den fazla kimyasal madde içerir.

Yani sigara puff puro,Robusto,Iqos vb. tüm makine ve tütün ürünlerinden daha zararlıdır.

Konunun burada tartışmaya kapandığını düşünüyorum. Son birşey eklemek istiyorum.

Puff elektronik sigaralarının bir çekişinin işte bilmem ne kaç paket sigaraya denk geliyor fikri safsatadan ibarettir. Puff modelinden modeline göre değişir ancak genelde içlerinde ortalama 10 ila 25 sigara paketine eş değer nikotin vardır. Puff bittiği zaman 10-25 sigara paketi kadar nikotin aldığınız doğru ancak yukarıdaki tüm zararlı kimyasalların yanında 4.000'e kadar zararlı maddenin zararlarını almamış oluyorsunuz. Zaten vücudunuza zarar veren asıl şey nikotin değil, nikotin sizi bağımlı yapar ancak gerçek zararı diğer maddeler verir. Teşekkürler.

Kaynak vermeyi unutmuşum;

Hocam gerçekten zamanınızı ayırdığınız ve bu kadar araştırdığınız için teşekkür ederim. Tek bir sorum var bahsettiğim harvest sigara da normal sigara kategorisine giriyor mu? Ben bunu içtim normal sigarayla arasındaki fark sigaradan çok daha hızlı bitiyor 5 dakika sürmüyor bitmesi ayrıca arkadaşımın dediğine göre nikotin oranı da normal sigara kadar fazla olmadığını söylüyor. Ama sanırım o bahsettiğiniz 4000 zararlı madde de var bunlarda.

Ben tütün ürünlerine tövbe ettim kurtuldum. Hepsi aynı. Belli bir yaştan sonra sorunlar baş gösteriyor. Vozol da aynı Sigara da aynı diğer tütün ürünleri de. Hepsini kullanmış, deneyimlemiş biri olarak yazıyorum.

Zararlı ya da az zararlı sigara yoktur. Harvest Türkiye'de satışı yasaklanmış sigaralardandır. Yani sen harvest aldığın zaman onların gerçekten orijinal olup olmadığını bilme şansın hiçbir şekilde yok. Nasıl insanlar kenar başı tütün sigaracıların sigarasından nefret ediyorsa bu da aynı şekilde böyle, nasıl yerde üretildiğini nasıl şartlarda üretildiğini bilmediğin için normal sigaradan belki daha zararlı belki değil. Üstüne üstlük içindeki mentolün tadının sigara ile uyumlu olması için ve sigaranın içindeki nikotini öldürmemesi için koyulan ekstra kimyasallar büyük sağlık sorunları yaratabilir. Almanya'dan gelen orijinallerinden denemiştim tadı ve kalitesi gayet iyiydi ancak normal sigaradan zarar olarak farkı olduğunu düşünmüyorum.
Nikotinine gelecek olursak, Harvest gibi mentollü ya da tütünü farklı sigaralarda daha az nikotin olduğu doğru(sigaradan sigaraya göre değişir.) Ancak bunun sebebi daha sağlıklı olmaları için değil, zaten içindeki mentolün sigaranın zararlı maddelerini başta nikotini daha fazla solumandan kaynaklı zararı artıyor. Ayrıca bu Harvest sigara doğal ve kaliteli tütün yapraklarından üretilir saftası ayrı komik. Sanki Parliament, Marlboro doğal tütün değil. Tütünün yapayı mı olur?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…