Vozol sigaradan daha zararlı mıdır?

Bir çok şey söylenebilir ama düz mantık kurulabilir, içinize sürekli buhar çekiyorsunuz ve bu ciğerlerin su toplaması için kaçınılmaz. Ek olarak özellikle ''ben çok sigara içiyorum, onun yerine vozol, elektronik sigara içeyim'' kafasıyla hareket ettiğinizde , elektronik sigara daima elinizde olduğundan sürekli çekiyorsunuz. Misal sigarayı çalışırken molalarda falan içersiniz veya belli zamanlarda, çay içerken ne bileyim yemek yedikten sonra vesaire. Ama elektronik sigarayı devamlı çekiyorsunuz, sigara 6-7 duman alıp bitiriyorsunuz ama elektronik sigaranın bir sonu yok. Burda anlatmak istediğim bu daha zararlıdır veya daha zararsızdır kıyaslaması değil, ikiside zararlı şeyler. Fakat sigaranın 4000 yıllık tarihi var dile kolay, ilk yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde iyi birşey olarak lanse ediliyor hatta doktor sigaranın yararlı olduğunu bile söylüyordu reklam amacıyla. Elektronik sigara ise daha çok yeni ve zamanla ne gibi sonuçlar doğurduğu sigara gibi ortaya çıkacaktır.

Onu anladım ama arkadaşa bilginiz olmadan yorum yapmayın falan dediniz. Yanlış bir şey demedi. Olay nikotinde bitmiyor sadece. Arkadaşın dediğinde yanlış bir şey yok.

Elektronik sigaraya özendirme vardı işin içinde, 5 paket nerede(yanlış değer) 71 paket nerede?

Bir çok şey söylenebilir ama düz mantık kurulabilir, içinize sürekli buhar çekiyorsunuz ve bu ciğerlerin su toplaması için kaçınılmaz. Ek olarak özellikle ''ben çok sigara içiyorum, onun yerine vozol, elektronik sigara içeyim'' kafasıyla hareket ettiğinizde , elektronik sigara daima elinizde olduğundan sürekli çekiyorsunuz. Misal sigarayı çalışırken molalarda falan içersiniz veya belli zamanlarda, çay içerken ne bileyim yemek yedikten sonra vesaire. Ama elektronik sigarayı devamlı çekiyorsunuz, sigara 6-7 duman alıp bitiriyorsunuz ama elektronik sigaranın bir sonu yok. Burda anlatmak istediğim bu daha zararlıdır veya daha zararsızdır kıyaslaması değil, ikiside zararlı şeyler. Fakat sigaranın 4000 yıllık tarihi var dile kolay, ilk yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde iyi birşey olarak lanse ediliyor hatta doktor sigaranın yararlı olduğunu bile söylüyordu reklam amacıyla. Elektronik sigara ise daha çok yeni ve zamanla ne gibi sonuçlar doğurduğu sigara gibi ortaya çıkacaktır.
Konuya girmeden önce uyarımı yapayım:
TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ HİÇ BİR ZAMAN SAĞLIKLI DEĞİLDİR!

Elektronik sigara 3 ana bileşenden oluşur
1: VG, VG(bitkisel gliserin) bilim dünyasında toksik olmayan güvenli kabul edilen bir maddedir. İnsan üzerinde bilinen hiç bir zararı yoktur.

2: PG, PG(propilen glikol) bilim dünyasında toksik olmayan güvenli kabul edilen bir maddedir. Ancak boğaz tahrişi solunum sorunları(bronşit) gibi etkileri nadir olsada ihtimal 0 değil. PG'nin bir diğer alternatifi ise BIO PG'dir, BIO PG normal PG'ye kıyasla daha güvenli kabul edilir.

3: NIC, NIC(nikotin) bağımlılığa yol açan uyarıcı maddedir, sigaranın(klasik tütün) içerisinde bulunan karbon monoksit ve katran gibi maddelerin yanında en az toksik olan maddedir. Güvenli kabul edilmez kalp damar sağlığı üstünde toksik etkilere sahiptir.

Bunlar bir yana gelelim en kritik önem taşıyan noktaya, dışarıdan alınan likitlerin içerisinde ne olduğunu bilemeyiz bu yüzden kalitesiz likit kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan bazı hastalıklar vardır. Benim önerim elektronik sigara kullanıcılarının en fazla 6mg nikotin kullanmaları ve likitlerini kendileri yapmaları olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı