VPN kullanımı faturaya yansır mı?

ilgib

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm iyi sosyaller hepinize, geçen gün arkadaşım VPN kullanımının telefon faturasına fazla yansıdığıyla ilgili bir şey atmıştı bende aslı yoktur boş ver deyip geçmiştim şimdi de başka bir arkadaşım ablasının arkadaşına fatura normalde fazla gelmiş olduğunu söyledi riske atmayın bence vs. dedi. Bende kendi faturama bakmıştım dün 4 lira falan bir fazlalık vardı ama çok da önemsenecek bir miktar değil yani fazla kullanım vs. yapmışta olabilirim.

Nitekim bu mevzunun aslı var mı bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Hayır sanırsam internet kullanımına gelir sadece.

VPN internetini fazla kullanır ve faturana ek bir şey yansıtmaz internetinin kotası varsa kotayı aşarsa sadece fazladan ödeme yaparsın ( konudan alakasız VPN kullanmayı yasaklanan uygulamalar için düşünüyorsan hiç bulaşmanı tercih etmem hesapları giden çok kişi var )

Buradakilerin "hiç zannetmemesinin" gerçeklere bir etkisi yoktur. Her VPN protokolünün artı ve eksileri vardır. WireGuard gibi optimize edilmiş ve az "overhead"'i olan bir protokolü kullanan VPN'lerin 1 MB'lik bir dosya indirirken kullanacağı internet ile OpenVPN / IPSec protokolü kullanan bir VPN'in sebep olacağı internet kullanımı arasında %15'lik bir fark vardır. Yani evet internetinizden daha fazla kullanıp dolaylı olarak faturaya yansır. Hangi VPN'i kullandığınıza göre de ne kadar yansıyacağı değişir.

Instagram da çizim paylaştığım bir sayfam olduğu için ve hâlâ bende açılmadığı için sormuştum hocam öyle extra uygulama vs. ile işim yok, teşekkür ederim cevabınız için iyi akşamlar.

VPN açıkken mobil veri kullanırsan ya da arama yaparsan, normalde mobil veri tüketiminin veya aramalarının ücretlendirilme şekli değişmez. VPN, sadece verilerini şifreleyip farklı bir sunucu üzerinden yönlendirir, bu da internet trafiğini güvenli hale getirir. Ancak, VPN kullanımı veri kullanımını biraz artırabilir, çünkü şifreleme işlemi veriye ek yük bindirir. Bu da mobil veri paketini daha hızlı tüketmene neden olabilir, fakat fatura artışı bundan kaynaklanıyorsa olur.

Mobil aramalar içinse, VPN’in aramalara etkisi yoktur, çünkü telefon görüşmeleri normalde internet üzerinden yapılmaz (VoIP aramaları hariç). Yani VPN açıkken normal bir arama yaparsan, arama ücreti aynıdır.

Daha iyi anladım hocam sayenizde açıklamanız için teşekkür ediyorum, iyi akşamlar dilerim.

Cevaplamak için vakit ayırdığınız için teşekkür ederim hocam iyi akşamlar dilerim sizlerede.

Sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…