VPN serveri nasıl kurulur?

akif.ahgf

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx3060
i3 13100f
Amacım okuldaki engelli internetten sıyrılmak. Okuldan evdeki modeme bağlanıp verileri evdeki internetim üzerinden geçirmek yani evde bir VPN sunucusu kurmak istiyorum internetteki rehberlerden gram bir şey anlamadım. Keenetic hopper DSL modemi kullanıyorum. Sanırsam OpenVPN serverı kurma desteği var. Yardımcı olur musunuz?

Yapabileceğin en basit şey bir SSTP ya da PPTP sunucu kurmak. Ancak tabi ki bunun için Statik IP yani sabit IP hizmeti gerekli. Ücreti ise sağlayıcıdan sağlayıcıya değişir.
Open vpn denemekteyim daha basarili olamadım ama. DDNS kullanarak statik ip alma engelini sanırsma atlayabilirim.

Bugün denemeklerimde fark ettim open VPN sunucusunu kurudum ancak çalışmadı muhtemelen statik IP kullanamadığımdan statik ip alıp deneyeceğim bir deneyeceğim.

@EkmekArasiHDD Usta statik ip alıp vpn sunucumu açabildim ilgin için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bugün denemeklerimde fark ettim open VPN sunucusunu kurudum ancak çalışmadı muhtemelen statik IP kullanamadığımdan statik ip alıp deneyeceğim bir deneyeceğim.

@EkmekArasiHDD Usta statik ip alıp vpn sunucumu açabildim ilgin için teşekkürler.

Merhaba hocam, Keenetic Hero DSL kullanıyorum ben de. Müsait bir zamanınızda rehberimsi bir şey gelir mi? :)

Demiştim hocam. Sunucu kullanacaksanız Statik IP'den kaçışınız yok ne yazık ki. İyi kullanımlar.

Merhaba hocam, Keenetic Hero DSL kullanıyorum ben de. Müsait bir zamanınızda rehberimsi bir şey gelir mi? :)

Şimdi hocam öncelikle sanırsam modemle kuramıyoruz. Bir bilgisayarı bu işe adamamız lazım. Bu işler Linux'la daha rahat oluyor bir sanal makineyle bu işi halledebilirsiniz. Linux bilgisayara open VPN kuracaksınız. Open VPN'i kururken seçtiğiniz portu modemden yönlendireksiniz. Tabii ki statik IP alacaksınız. Aklınızda soru olursa daha ayrıntılı anlatırım.

Şimdi hocam öncelikle sanırsam modemle kuramıyoruz. Bir bilgisayarı bu işe adamamız lazım. Bu işler Linux'la daha rahat oluyor bir sanal makineyle bu işi halledebilirsiniz. Linux bilgisayara open VPN kuracaksınız. Open VPN'i kururken seçtiğiniz portu modemden yönlendireksiniz. Tabii ki statik IP alacaksınız. Aklınızda soru olursa daha ayrıntılı anlatırım.
İşin aslı PPTP ve SSTP sunucuları kurabiliyorsunuz. IKEv2, L2TP ve IPsec sunucular da kurulabiliyor. Ben basitçe SSTP sunucu kurdum ve modem üzerinden DNS'i Cloudflare olarak ayarladım. TürkNet zaten DNS bazlı yasaklama yapıyodu evden bunu aşmış oluyordum. Sunucuma da Android üzerinde Open SSTP Client isimli programdan da erişebiliyorum. Hem evdeki bağlantımı böyle kullanıyorum hem de evdeki akıllı cihazlara erişebiliyor ve kontrolünü sağlayabiliyorum.

Yani illa bir sunucu için Linux kurulu makine şart değil. Anlayıp yaptığınızda gerek bile kalmıyor. Tek kötü yanı evdeki upload hızına bağımlısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı