Denemek için VPN indirdim. VPN'e bağlanmasam uygulamaya girip çıksam başka hiçbir şey yapmasam bile uygulama arka planda çalışmaya devam ediyor. Hiç durmuyor. Bana güvenilir gelmedi. Neden sürekli arka planda çalışma ihtiyacı hissedersin ki? Sadece uygulamaya girip çıkıyorum.
Denemek için VPN indirdim. VPN'e bağlanmasam uygulamaya girip çıksam başka hiçbir şey yapmasam bile uygulama arka planda çalışmaya devam ediyor. Hiç durmuyor. Bana güvenilir gelmedi. Neden sürekli arka planda çalışma ihtiyacı hissedersin ki? Sadece uygulamaya girip çıkıyorum.
Böyle VPN servisleri Türkiye'de oldukça yaygın kullanılıyor fakat neredeyse hiçbiri güvenli değil verilerinizi zamanında hackerler ile anlaşma yapıp satan firmalarda var kim oldukları ne zaman kuruldukları dahil yazmıyor. O yüzden proton Express Kaspersky gibi VPN hizmetlerini kullanmak daha mantıklı bana kalırsa sadece DNS kullanın.
VPN'i çalıştırmadım herhangi bir ağa bağlanmadım hatta gizliliğinizi koruyoruz kısmını bile kabul etmedim sadece bir kere uygulamaya girip çıktım hiçbir şey yapmadan arka planda çalışması can sıktı güvenilir gelmedi.
VPN'ya da DNS değiştirme ile işim yok sadece merakımdan bir bakayım dedim uygulamaya sadece bir kez giriş yapıp hemen çıkış yapmama başka bir yapmamama tıklamamama rağmen arkaplanda hemen çalışmaya başlaması güvenilir gelmedi.