Merhaba. Diyelim ki, herhangi bir VPN yazılımı satın almak yerine herhangi bir ülkeye bağlı bir proxy satın almak istiyorum. Bu VPN işini görür mü?
Örnek veriyorum. LC Waikiki sitesine Azerbaycan'dan erişim yok. VPN kullanarak girebiliyoruz. Fakat ben ücretsiz beleş yazılımları veya eklentileri kullanmayı sevmeyen biriyim. Satın almak istiyorum ama az bütçeli mesela proxy gibi sadece mesela Türkiye'ye ait bir proxy satın alıp kullanmak istiyorum o siteye bağlanırken ve s gibi. Umarım fikrimi anlatabilmişimdir.
Urban VPN gibi eklentileri biliyorum. Rica ediyorum bu eklentileri ve s önermeyin. Parası ile olsun ama mesela 2, 4, 5 dolar gibi bir ücret olabilecek işimi sadece o siteye bağlanırken görebilecek sistemler arıyorum.
VPN = Proxy ile aynı, ama tamamen şifreli ve dinamik IP adresleri ile çalışıyor.
Proxy = tek bir IP adresi var, bazen şifreleme olmuyor, bazen tam IP maskeleme sağlamıyor, (transparent proxy)
Genelde sansür aşmak için Anonim bir proxy yeterli olur, ama amacınız Online gizlilik sağlamaksa VPN daha mantıklı. Ayrıca 5 dolara gayet güzel VPN servisleri alınabiliyor
This guide provides step-by-step instructions for setting up a proxy and using it to access any website you want, regardless of regional restrictions and censorship. FYI, not all websites can be proxied using this method.