VPN zararlı mı?

berk799

Centipat
3 yıldır Google Play'den indirdiğim VPN'i kullanıyorum. Instagram engellenınce gundeme VPN'le girmeler başladı. Asıl sorun şu gündemde sürekli VPN hesapları çalıyor bilgilerinizi çalıyor sizin haberınız yok falan dıyolar, bu dogru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenilir bir VPN kullanıyorsanız sorun yok. Güvenilir ve ücretsiz bir VPN arıyorsanız WARP önerebilirim.

Kral secure vpn, süper vpn öneririm, PC için ise proton vpn öneririm.

Yalan. Güvenilir ve doğru VPN'i kullanırsanız hiçbir şey olmaz. Kullandığınız VPN nedir? Öyle ilk gördüğünüz VPN'i indirirseniz zararlı olabilir.

DNS neden kullanmıyorsunuz?

Hangi VPN kullanıyorsunuz?

Eğer güvenilir bir firmanın VPN hizmetini kullanmıyorsanız bilgilerinizi satıyor olabilir. Play Store'daki çoğu VPN hizmeti güvenilir olmayan firmaların ürünleri. Örnek olarak Secure VPN, Fast VPN, VPN 2024 vb. kullanmadan önce firmayı ve gizlilik politikalarını araştırmak önemli.

DNS neden kullanmıyorsunuz?

VPN:

Trafiğinizi şifreler ve IP adresinizi gizler.

Ağ üzerindeki veri iletişiminizi korur.

Genel ağlarda (örneğin halka açık Wi-Fi) ekstra güvenlik sağlar.

Bölge kısıtlamalarını aşmanıza yardımcı olabilir.

DNS değiştirme:

Trafiği şifrelemez ve IP adresinizi gizlemez.

Daha hızlı ve güvenilir DNS hizmeti sağlayabilir.

Zararlı web sitelerini filtreleyebilir.

VPN daha güvenlidir çünkü internet trafiğinizi şifreler ve IP adresinizi gizler. DNS değiştirmek ise belirli durumlarda faydalı olabilir, ancak aynı düzeyde güvenlik sağlamaz.

@802850 yıllardır Cloudflare kullanıyorum hiçbir sorun teşkil etmiyor. DNS ile hem hız kaybı yaşamadan tüm sitelere erişebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…