VPN'ler sadece kullanılan cihazı mı görür? Yoksa ev ağ bağlantısını da görür mü?

Legolas8

Femtopat
Bu VPN'lerin işleyiş şekli tam olarak nasıl? Veya VPN'den VPN'ye değişiyor mu? Ben bir bilgisayarımda VPN kullandığımda o VPN sadece o an kullandığım tarayıcıda girdiğim yerleri mi görüyor? Yoksa o an kullandığım bilgisayarı komple mi görüyorlar?

Ekstra olarak tarayıcı ve bilgisayar dışında evdeki modemde ağdaki diğer cihazları ve ağdaki diğer cihazların etkinliklerini de görmesi söz konusu olabilir mi? Ağdaki VPN ile alakası olmayan diğer cihazları da görmeleri mümkün mü?

Uygulama VPN’i genelde bilgisayardaki tüm trafiği taşır diye biliyorum, tarayıcı eklentisi sadece tarayıcıyı. VPN, evdeki diğer cihazları görmez, sadece VPN açık olan cihazın trafiğini görür. 90% eminim.

VPN, özel sanal ağ demek. Yani sen VPN ile bir yere girdiğinde, VPN sunucusu üzerindeki IP ile giriyor görünüyorsun. “Sadece o an kullandığım tarayıcıda girdiğim yerleri mi görüyor? Yoksa o an kullandığım bilgisayarı komple mi görüyorlar?” burada “görmek” ne manada, onu tam anlamadım ama en fazla log tutar; hangi sitelere girdin çıktın, ne zaman girdin çıktın gibi. Tarayıcıya VPN eklersen, VPN sadece tarayıcıda geçerli olur. Fakat direkt VPN uygulaması indirirsen, VPN aktif olduğu sürece bütün bilgisayarın internet trafiği VPN sunucusundaki IP ile görünürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…