VPN'ler yasaklanabilir mi?

Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı:GTX 1650
İşlemci:İ5 9400F
Bellek:16 GB
Anakart:Biostar - H310MHP
İşletim Sistemi: Windows 11
Sistem Türü:64 bit
Meslek
Öğrenci
Bilindiği gibi ülkemizde sürekli bir şeylere erişim engeli getiriyorlar. Ancak bunları VPN ile aşabiliyoruz. Bununda önüne geçmek için VPN'leri yasaklayabilirler mi?

En ucuz ve verimli yok bir yıllık VPS alıp üzerinde Wireguard sunucusu kurmak. Racknerd'den alıyorum ben, yıllık $15 veriyorum şu anda. $10'a kadar var.

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama ben daha çok Technopat gibi forumların yasaklanmasından korkuyorum. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

Hocam konu yeni ne anlatıyorsun?

@Rszx.247 Hocam yok ya, konu daha 10 dakikalık mı ne, niye hortlatasın?
Technopat gibi sitelere yasak gelmez bence, moderatörler sürekli denetleme yapıyor neticede ve herhangi bir kriminal topluluğun buralarda yuvalanma olasılığı yok tahminimce.

@Ahmet Kerem Yücel Ana konuya dönecek olursam, VPN'lerin kullanımının engellenemsi tabi mümkün, hatta en başından beridir engelli olduğu kurumsal internetler ve okul internetleri de var. Onun dışındaki internet ağları için tamamen engellenmesiyse de değerlendiriliyordur belki, çünkü Instagram yasaklandığı zaman çok dillendirildi bu VPN olayı. Hatta sonrasında Roblox, Discord yasaklandığında da konuşulmuştur. Devlet farkında ve açıkçası ben de korkuyorum bu durumdan.

Son düzenleme:
En ucuz ve verimli yok bir yıllık VPS alıp üzerinde Wireguard sunucusu kurmak. Racknerd'den alıyorum ben, yıllık $15 veriyorum şu anda. $10'a kadar var.

Vodafone kullananlar patladı.

Her teknoloji gibi bunun da yasaklanması mümkün ancak bütün VPN protokollerini henüz engelleyeceklerini düşünmüyorum. Bankalar, büyük şirketler işlerini VPN aracılığı ile hallediyorlar ve eğer VPN kullanım kaydı gibi bir sistem getirmeyeceklerse kendi kişisel VPN altyapınızı engellemeleri şu anda olası görünmüyor.

Etrafta var olan VPN yazılımlarının engellerinden nasıl engelleyebileceklerini anlayabilirsiniz. Bugün bilinen VPN yazılımları, yarın bütün VPN yazılımları şeklinde gidebilir ama bunun da sonuçları olacaktır bahsettiğim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…