VR gözlük felçte kullanılabilir mi?

Daha fazla  
Merhaba 22.01.2024 tarihinde geçirdiğim motor kazası sonucu felç kaldım. Doktorlar yürüyemezsin dedi. Gece uyumadan önce aklıma "acaba VR gözlük kullansam tekrar yürüme ihtimalim olabilir mi?" diye düşündüm. Ve az önce araştırdığıma göre 13 yıllık felçli hasta ayaklarını hareket ettirmeye başlamış. Sizce alıp kullanmak ne kadar mantıklı olabilir? Bu tür gözlükler sizce ileride tedavisi çok zor olan hasta(lar)lıklar için kullanılabilir mi?
Kaynak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 22.01.2024 tarihinde geçirdiğim motor kazası sonucu felç kaldım. Doktorlar yürüyemezsin dedi. Gece uyumadan önce aklıma "acaba VR gözlük kullansam tekrar yürüme ihtimalim olabilir mi?" diye düşündüm. Ve az önce araştırdığıma göre 13 yıllık felçli hasta ayaklarını hareket ettirmeye başlamış. Sizce alıp kullanmak ne kadar mantıklı olabilir? Bu tür gözlükler sizce ileride tedavisi çok zor olan hasta(lar)lıklar için kullanılabilir mi?
Kaynak.

Felcin kaynağı nedir?

Omurilik kırığı. T10-T12. parapleji olarak geçiyor.

-Omurilik hasarlarının çoğu kalıcıdır VR gibi teknolojiler size yardımcı olamaz sonuçta nörolojik hasara etki edemezler.

-Parapleji de hasar kısmı ise fonsiyonlarınız bir kısmını kazanabilirsiniz rehabilitasyon ilen.

-Biyoloji imkansızların bili midir insan vücudunun hepsinin potansiyeli hakkında bir kesin fikrimiz yok doktor size kesin olarak yürüyemezsin dese bile bakmışsınız 2-3 yıl sonra sabah uyandığınızda bacağınız ağrıyor hayali bile güzel bir şey 😉 bu süreçte beslenmenizden taviz vermeyin ve imkanınız varsa.
Üst vücut antrenmanları yapın tabii bunları demek bana kolay geliyor ama sizi ne kadar da tanımıyor olsam tekrar yürüyebildiğinizi görürsem yüreğime bir mutluluk dolması hissederdim bol şanslar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı