VR kullanmak için en ucuz alternatif

tcknmx

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kiev
Daha fazla  
Meslek
Yazılım ve Donanım
Arkadaşlar bunu soru olarak da yayınlamıştım ancak sonrasında yaptığım araştırmalar ile bir yol buldum.

Öncelikle Alyx bir VR yani sanal gerçeklik oyunu ama herkesin elinde VR yok.
Maalesef fiyatları da çok pahalı...

Ama size en ucuz alternatifi vereceğim:

İlk olarak bir VR gözlüğe ihtiyacımız var bu kartondan cardboard da olabilir fark etmez ama ben GearVR aldım onu kullanıyorum onla birlikte kontrolcüde veriliyor. Eğer kontrolcünüz yoksa klavye ile de oynayabiliyorsunuz.

RiftCat Pc denen uygulamayı indiriyoruz VR başlığa telefonu takıyoruz ama telefonda jiroskop sensörü olmalı eğer yok jiroskop sensörü ve arabirim kablosu alın bu ikisi 20 liradan çok değil, bunları telefonunun Type-C ya da Micro USB girişine bağlayın Android'den Rift uygulamasını açın ve yerel ağda linkinizi paylaşın ardından bilgisayardan bağlatıyı tıklayın ve kabul edin bu kadar kontrolcüleri etkinleştirin tuşları atayın ve en fazla 50 liraya mal olacak şekilde 10 bin lira veren HTC wive alanların yaşadığının tamamını sizde yaşıyacaksınız.

Adım adım yapılacaklar resimlerde mevcut:

Zrzut ekranu 2018-01-31 18.33.36     1.png

Zrzut ekranu 2018-01-31 18.47.41      2.png

Zrzut ekranu 2018-01-31 19.18.00         3.png

room_setup1         4.png

5.png

room_setup6            6.png

Screenshot_20180131-193116      7.png

Uygulama sadece Android'de mi mevcut?

Windows ve Android'de var

Jiroskop sensörü ve arabirim kablosu için link atar mısınız?

Arabirim kablosu Biraz donanım bilgisi yani bu işlerde uzmanlık gerekiyor lehimleme falan vs.
Eğer montaj yapmayı bilmiyorsanız bir bilgisayar ya da donanım uzmanına yaptırabilirsiniz.

Edit: Şunu da belirteyim jiroskop ile ivme ölçer aynı şey değil ama yanı işlevi görüyor burada jiroskop daha çok alanı algılayabiliyor farkı bu ama hücre gibi oda da oynayacaksanız bunun pek bir önemi yok

Windows ve Android'de var.

Arabirim kablosu biraz donanım bilgisi yani bu işlerde uzmanlık gerekiyor lehimleme falan vs.
eğer montaj yapmayı bilmiyorsanız bir bilgisayar ya da donanım uzmanına yaptırabilirsiniz.

Edit: Şunu da belirteyim jiroskop ile ivme ölçer aynı şey değil ama yanı işlevi görüyor burada jiroskop daha çok alanı algılayabiliyor farkı bu ama hücre gibi oda da oynayacaksanız bunun pek bir önemi yok.

ivme ölçer için Ardunio'ya ihtiyaç yok mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı