VR teknolojisi ucuzlar mı?

449549

Hectopat
Bence VR (gözlük) teknolojisi on yıl içinde oyun sektöründe önce oyun konsollarını, daha sonra da bilgisayarları sollayacak. (On yıl örneği bilgisayarlar için geçerli değil.) Yoksa Valve gibi bir marka neden VR bir oyun için bu kadar uğraşır ve yatırım yapar? Tabii bunu bir örnek olsun diye söylemedim. Sorum: VR gözlüklerin kullanımı yaygınlaştıkça fiyatları ucuzlar mı? Şu an fiyatlar ortalama 10 bin TL civarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan bence zaten ucuz VR gözlükler yurt dışında 650 birim paraya alabiliyorsunuz ve maalesef hala grafik sorunları çözülemedi. Daha çok uzun bir yol var VR teknolojisi için. gözünüzün 3 CM önünde bir ekrana bakıyorsunuz ve cidden çok üst düzey bir ekran olması lazım. Samsung Odyssey+ kullanıyorum ve HP Verb G2'yi de kontrol etme şansım oldu. Maalesef daha hala ama hala uzun yollar var.

Ayrıca ısı problemini çözmeleri lazım. Mesela ben Odyssey+'da ciddi ısı sorunu yaşıyorum. Yazın kullanmak neredeyse ızdırap haline geliyor bu nedenle sadece kışın kullanabiliyorum. Özellikle yarış oyunlarında kullandığım için 1-1,5 saat kullanmam gerekiyor. Ne kadar hafif oldukları iddia edilse de 1 saatlik sürüş sonrası boyun ağrıları başlıyor. Daha çok var kısaca. Neredeyse bi 10 yıldır geliştirilmeye çalışıyor bu teknoloji ama hala ciddi bir atılım olmadı.

Ülke kötüye gitmeden önce 8500 TL'ye RTX 3080 almıştım. Sonra daha da kötüleşmeden VR gözlük alayım dedim ve 4000 TL'ye Oculus Quest 2 aldım. Ben bu ülkede ucuzlayan bir şey görmedim. Fırsatınız varken almalısınız artış hep devam edecek.

Oculus Quest 2 fiyat olarak diğerlerinden daha ucuz olmasına rağmen aralarındaki en kalitelisi yine bu. HTC Vive Cosmos kullanmıştım bir keresinde, kafanda karpuz var gibi ağırlık oluyor. Oculus Quest 2'yi hissetmiyorsun bile.

Bence VR (gözlük) teknolojisi on yıl içinde oyun sektöründe önce oyun konsollarını, daha sonra da bilgisayarları sollayacak. (on yıl örneği bilgisayarlar için geçerli değil.) Yoksa Valve gibi bir marka neden VR bir oyun için bu kadar uğraşır ve yatırım yapar? Tabii bunu bir örnek olsun diye söylemedim. Sorum: VR gözlüklerin kullanımı yaygınlaştıkça fiyatları ucuzlar mı? Şu an fiyatlar ortalama 10 bin TL civarında.

Düşeceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı