VRAM arttırmak zararlı mı?

Aquaranee

Hectopat
Daha fazla  
Valorant, Minecraft, GTA 5 gibi oyunları oynarken FPS'im yüksek ama drop yiyorum. Mesela Valorant'ta skill atarken ve ateş ederken drop girmesi, Minecraft'ta Nethera geçerken FPS droplarının olması gibi. Bu yüzden AMD Radeon R7 M340 ekran kartımın VRAM'ını arttırmak istiyorum. Şu anda ekran kartımın 2 GB VRAM'ı var ve 4 yapmak istiyorum. RAM'ım 8 GB. Laptopa bir zararı dokunur mu? Laptop ısınır mı? Droplar düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant, Minecraft, GTA 5 gibi oyunları oynarken FPS'im yüksek ama drop yiyorum. Mesela Valorant'ta skill atarken ve ateş ederken drop girmesi, Minecraft'ta Nethera geçerken FPS droplarının olması gibi. Bu yüzden AMD Radeon R7 M340 ekran kartımın VRAM'ını arttırmak istiyorum. Şu anda ekran kartımın 2 GB VRAM'ı var ve 4 yapmak istiyorum. RAM'ım 8 GB. Laptopa bir zararı dokunur mu? Laptop ısınır mı? Droplar düzelir mi?
Ekran kartına VRAM veremezsiniz. Eğer yetersiz gelir ise RAM'e erişim sağlar. Yapabileceğiniz bir şey yok.

Ekran kartına VRAM veremezsiniz. Eğer yetersiz gelir ise RAM'e erişim sağlar. Yapabileceğiniz bir şey yok.
Peki ne kadarına erişebiliyor? Görev yöneticisinde ki paylaşılan ve adanmış GPU belleği bunu mu söylüyor bize? Bu değerlerde kaç yazıyorsa o kadarına erişebiliyor mu demek bu?

VRAM arttırabilirsiniz ama sizin ekran kartınıza bir etkisi olmaz eski ekran kartlarına etkisi olur hocam ben oyle biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı