Çözüldü VRAM kullanımı gerçek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bfy3458

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RX 5500 XT 8GB model ekran kartı kullanıyorum. Radeon Software açtığımda %50 VRAM kullanımı gözüküyor ama görev yöneticisinde 1GB kullanıyor gösteriyor sizce Radeon Software yanlış mı gösteriyor?. Fotoğrafları bırakıyorum.

Ekran görüntüsü 2020-10-14 194624.png
Ekran görüntüsü 2020-10-14 194701.png

Çözüm
Radeon Software hatalı gösterebiliyor, Görev Yöneticisi'ni baz alın.

Hatta %100'ün üstüne bile çıkabiliyor o değer.

Çözmek isterseniz PC'yi yeniden başlatın, olmazsa da DDU ile driver'ı kaldırıp yeniden kurun/başka sürüm deneyin.

Yine olmazsa göz arda edebilirsiniz.

Çözmek isterseniz PC'yi yeniden başlatın, olmazsa da DDU ile driver'ı kaldırıp yeniden kurun/başka sürüm deneyin.

Çözüm

Yani bir sıkıntı yok demi göz ardı edebilirim.

Evet hatalı. Geçen bu konuyla alakalı Amd ye hata raporu gönderdim. RX 580 8gb kullanıyorum ve vram kullanımım %390 civarındaydı (yaklaşık 32GB). Sanırım son güncellemelerle bu hata eklendi ;). Öncesinde böyle bir hata aldığımı hatırlamıyorum. Aynı hatanın sizde de çıkmış olması yazılım kaynaklı bir sıkıntı gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı