VRAM miktarı ne kadar önemlidir?

AngelEyess4

Decapat
Daha fazla  
50-70k arası bir PC toplayacağım, bu noktada ekran kartı konusunda seçim sorunu yaşadım. İki seçenek var, ya 4070 Ti Super'li bir sistem toplayacağım ya da 4070 Super veya 4070 Ti içeren bir sistem toplayacağım. Aradaki 4 GB VRAM farkı benim gözüme iyi geliyor diye Ti Super'i tercih ediyorum. Render programları, Blender, 3DS Max gibi ekran kartını yoracak programları fazlasıyla kullanacağım. Yani kısacası 10K'ya yakın bir fark vererek 4070 Ti Super'li bir sistem mi almalıyım, yoksa 10k cebimde kalsın deyip 4070 Super'e mi yöneleyim?

İşlemci R7 7800x3d olacak.

Render programlarında ne kadar çok bellek o kadar iyidir. RTX 4070 Ti Super zaten performans ve fiyat olarak en rekabetçi konumda. RAM tercih ederken de minimum 32 GB'tan başlayarak bütçenize göre tercih ediniz.

10K kesinlikle verilecek bir fark değil bunun için benim gözümde.

1717367980640.png

Renderin de ne kadar ağır bilmiyorum. CUDA kullanıyorum bu şekilde.

10K kesinlikle verilecek bir fark değil bunun için benim gözümde.

Eki Görüntüle 2211590
Renderin de ne kadar ağır bilmiyorum. CUDA kullanıyorum bu şekilde.
Renderım çok çok ağır :D

Render programlarında ne kadar çok bellek o kadar iyidir. RTX 4070 Ti Super zaten performans ve fiyat olarak en rekabetçi konumda. RAM tercih ederken de minimum 32 GB'tan başlayarak bütçenize göre tercih ediniz.
Başlangıç olarak 6000'lik 32gb tercih edeceğim, sonradan 32 ilave. Teşekkürler tavsiye için.

Benimkinden ağır mı acaba :D
Adobe programlarında çok ağır değil, fakat 3d'ye geldiğimde genelde doğa işleri yaptığımdan 1m^2 başına 50-100k çimen objesi düşüyorum en basitinden, geri kalan ağaç, salkım, textureler hariç sadece çimen bile çok yorucu bir şey. Geniş bir dağ portresini siz düşünün.

1717368332582.png

Adobe programlarında çok ağır değil, fakat 3d'ye geldiğimde genelde doğa işleri yaptığımdan 1m^2 başına 50-100k çimen objesi düşüyorum en basitinden, geri kalan ağaç, salkım, textureler hariç sadece çimen bile çok yorucu bir şey. Geniş bir dağ portresini siz düşünün.
O zaman ver 10K farkı gitsin :D

Anlamsız bir sektör karşılaştırması oldu. Eğer render halinde 78 kullanıyorsa hiçbir şey çünkü render halinde (cpu+gpu renderında) en iyi ihtimalle 95'in altına inmeyecek değerler var bu tarafta. Sadece GPU kullanırsanız 99'dan düşmeyecek. Adobe programları ekran kartını 3d programlar kadar kullanamaz, çünkü 3d programlar.

Basit bir renderda 60 saniye fark söz konusu bu tarafta, orana vurunca 4-5 saatlik renderlarda inanılmaz süre farkı oluyor sanırım. Dediğin gibi 10k'yı vermek mantıklı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-03 014908.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-03 014908.png
    66,9 KB · Görüntüleme: 38
Anlamsız bir sektör karşılaştırması oldu. Eğer render halinde 78 kullanıyorsa hiçbir şey çünkü render halinde (cpu+gpu renderında) en iyi ihtimalle 95'in altına inmeyecek değerler var bu tarafta. Sadece GPU kullanırsanız 99'dan düşmeyecek. Adobe programları ekran kartını 3d programlar kadar kullanamaz, çünkü 3d programlar.

Basit bir renderda 60 saniye fark söz konusu bu tarafta, orana vurunca 4-5 saatlik renderlarda inanılmaz süre farkı oluyor sanırım. Dediğin gibi 10k'yı vermek mantıklı.
Doğru diyonuz hocam zaten dediğinizi görünce al gitsin dedim.

Hayırlı olsun :D RTX 4070 TI SUPER zaten 4080i de ara ara geçen bi kart.

Cok yakınlar kendi düşüncem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı