VRAM sorunu

Hocam bana normal geldi. Dahili bir GPU için 4 GB çok zor.

Intel UHD Graphics paylaşımlı ekran kartı var 4 GB ama 1.5 GB kullanıyor. RAM'im 8 GB az mı geliyor o yüzden mi?
Belki kullanma ihtiyacı duymuyordur ? O kart 4GB VRAM kullanabilecek güçte bir kart değil. Genelde o kart 32GB bellek de versen 1-2 GB VRAM kullanımını geçmez.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,2 KB · Görüntüleme: 105
Hocam sistemin boşta kalan belleği. Dikkat ederseniz 128 MB yazıyor. Bu şekilde gözükmesi doğal. Bende 16 GB RAM var. Ekran kartım 4 GB RX 470. ben bakınca bazen 12 GB RAM görüyorum. Sistem boşta kalan belleği burada gösteriyor.

Hocam sistemin boşta kalan belleği. Dikkat ederseniz 128 MB yazıyor. Bu şekilde gözükmesi doğal. Bende 16 GB RAM var. Ekran kartım 4 GB RX 470. ben bakınca bazen 12 GB RAM görüyorum. Sistem boşta kalan belleği burada gösteriyor.

Hocam 128MB olan zaten ramimden alması gerekmiyor mu? Paylaşılanda 3900 civarı. Ben mi yanlış biliyorum.

Bilgisayarımın RAM'i 8 GB'dan 7.76 gözüküyor.

Hocam sizin dahili GPU 128 MB. VRAM yazan yer geçerli. 7.76 olarak gözükebilir. Bazen Windows kendine bellek ayırabilir veya ekran kartı o kadar kullanabilir.

Boşta kalan bellek değil RAM miktarının yarısı gözükür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı