Laptop Markası = Lenovo Ideapad 510 15ikb i7 7500U
Bilgisayar şarj cihazına bağlıyken şarj almamaya başladı. Kabloyla oynamak gerekiyordu. Bu şekilde idare ettim bir süre sonra şarj ışığı 1 saniye sönüp 3 saniye yanmaya başladı. Sürekli tekrar ediyordu. Sonra çıt diye bir ses geldi ve sonra ekran gitti. Hemen şarj soketini çıkarıp bilgisayarı güç tuşuna basarak kapattım. Orijinal sarj cihazım bozulduğu için çakma adaptorlerden kullandım orijinalini bulunduğum konumda bulamadım.
Orijinali 65W 20V 3.25'a
Çakma 90W 19V 4.75'a
Daha sonra tekrar açtım şarj cihazina bağlı değilken ve ekran geldi biraz bekleyip kapattım. Sonra tekrar güç düğmesine bastım bu sefer PC 1 saniye gibi kısa bir süre de kendini açmaya çalışıp kapanmaya başladı ve sürekli bunu yapıyordu. Sonra içini açıp baktım ve ekran kartının VRAM kısmında birinin üzerinde sert balon gibi sanki silikon sıkılmış gibi bir görüntü var şu anda bilgisayari parçalarına ayırıp tekrar birleştirdim şu an açılıyor ama sistemde birazcık bir yavaşlama var sanki çok emin olamadım bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa veya tecrübesi varsa bu konu altına yorum yazarsa çok sevinirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.